Stikkord: Nord Lenangen

 • Litlegalten 833 moh

  Litlegalten er naboen til Storgalten som er en av de mest populære skitoppene i Lyngsalpene. Jeg gikk Litlegalten i en langtur der jeg også var innom Daltinden, Lille Peppartinden, Russelvfjellet og Lyngstuva. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

 • Tverrbakktinden 1392 moh

  Tverrbakktinden er den høyeste toppen i Nord-Lenangen og en av Norges 85 topper med primærfaktor over 1000 meter. Tverrbakktinden er et fantastisk skifjell og en rå utsiktstopp i et av de villeste områdene i Lyngsalpene. Vi gikk Kvasstinden sammen med Tverrbakktinden i en lang rundtur rundt Nordlenangsbotn. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

 • Storurdtinden 1221 moh

  Storurdtinden er en av fem topper rundt Gammvikblåisen, som solotur har man muligheter for nedkjøring i 1221 bratte høydemeter ned Storurddalen mot Nord-Lenangen. Vi gikk Storurdtinden i sn slags Gammvikblåisen rundt sammen med Storgalten, Kalddalstinden, Peppartinden og 1073. Her er turbeskrivelsen på denne langturen på 2870 høydemeter.

 • Storgalten 1219 moh

  Storgalten er en av de mest besøkte toppene i Lyngsalpene. Med sin plassering helt nord på Lyngenhalvøya med en rå utsikt mot de spisse tindene sørover i tillegg til mange og varierte nedkjøringsmuligheter er de mange besøkene velfortjent. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Storgalten.

 • Kvasstindfjellet 1094 moh

  Kvasstindfjellet er en av Lyngens bortgjemte fjell og er vel en topp som ikke har så alt for mange besøk. Kvasstindfjellet er en grei skitopp for de som liker skifjell med over 10 kilometers anmarsj. Kvasstindfjellet er i Lyngenmålestokk en enkel topptur, og om man er litt sta kan man ha skiene med helt til…