Sjursnestinden 1122 moh

Sjursnestinden er en fin utsiktstopp ved Ullsfjorden. Vi besøkte Sjursnestinden som første topp i en solid runde der vi også besøkte Litletinden(ikke på listen), Tverrfjellet og Sennedalsfjellet. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved bygdehuset i Ritabukta. Distansen fra krysset på Breivikeidet er drøye 20 kilometer. Det er en stor parkeringsplass ved bygdehuset.

Fra start krysset vi broen over Ritaelva og fulgte sporadisk sti inn Ritadalen. Like før man når Andredalen er det en trang kløft der vi måtte klore oss fast i vegetasjon på siden for å komme oss opp. I Andredalen blir terrenget lettere å bevege seg i og etappen til Tredjedalen er veldig fin.

Da vi passerte en navnløs topp 909 moh tok vi høyde i ei solid steinur opp mot drøye 800 moh. Deretter tok vi kurs mot Knausen i en slak etappe. Da vi nådde Kanusen begynte vi å ta høyde opp mot skardet mellom Sjursnestinden og Litletinden på knappe 1000 moh. Derfra fulgte vi ryggen til toppen der det er en stor varde og fantastisk utsikt mot Fugledalsfjellet som ligger rett over fjorden.

Vi returnerte ned ryggen og startet stigningen opp mot Litletinden langs en bratt snørenne like sørøst for ryggen. Vel oppe av renna var det noen meter enkel spasertur til toppen av Litletinden før vi fortsatte på etappen til Tverrfjellet. Ryggen mellom toppene er luftig og spesielt et parti på en knapp halv kilometer er veldig luftig. Etter dette partiet er det en enkel spasertur videre til toppen.

Vi prøvde å følge ryggen mellom Tverrfjellet og Sennedalsfjellet, men det viste seg vanskelig. Svært bratt, eksponert terreng med mye løs stein. Vi fant en måte å komme oss ned til isbreen og fortsatte på nordsiden av breen til topps.

Vi returnerte på vestsiden av breen i løs steinur. Da vi var under breen var det en del bratt og vått sva. Litt problematisk å komme ned her før vi fortsatte i retning av oppruten vår som vi fulgte ned til bilen.

Første besøk: 30 August 2009

Tidsforbruk : ca 13 timer inkl Litletinden, Tverrfjellet og Sennedalsfjellet

Lyngen.name sin turbeskrivelse

Sjursnestinden fra Litletinden
Rute
Den trange kløfta øverst i Ritadalen
Sennedalsfjellet fra Andredalen
Opp mot Tredjedalen fra Andredalen
Lille Rieppetind og Store Rieppefjell
Steinura bak punkt 909 der vi gikk opp
Utsikt mot Blåisen
Litletinden fra skardet mellom Litletinden og Sjursnestinden
Ryggen til Sjursnestinden

 

Utsikt mot Hamperokken og Bjørnskardtinden
Store Durmålstinden og Fugldalsfjellet
Toppvarden på Sjursnestinden med Lavangstinden bak
Ryggen mot Tverrfjellet
Sjursnestinden. Bildet tatt på tur opp til Litletinden
Geir Jenssen på tur opp den bratte snøbakken til Litletinden
Tverrfjellet og Sennedalsfjellet fra Litletinden
På den til tider luftige ryggen mellom Tverrfjellet og Litletinden
Sennedalsfjellet fra slutten av ryggen mot Tverrfjellet
Toppen av Tverrfjellet. Utsikt mot bl.a Hamperokken
Ryggen mot Sennedalsfjellet
Ned mot Sennedalen
Sennedalsfjellet
Ned mot Andre og Tredjedalen fra Sennedalsfjellet
Toppen av Sennedalsfjellet, utsikt mot Blåisen
Ryggen mot Tverrfjellet
Den løse og utsatte ryggen mellom Tverrfjellet og Sennedalsfjellet
Geir på tur ned isbreen på Sennedalsfjellet
Vått berg under isbreen, ikje favoritt underlaget mitt