Sjursnestinden 1122 moh

Sjursnestinden er en fin utsiktstopp ved Sørfjorden og har en god sti som tar deg gjennom skogen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Sjursnestinden og en avstikker innom Knausen.

Jeg parkerte ved skolen på Sjursnes. Distansen fra kiosken i Ramfjorden er ca 37 kilometer.

Fra start løp jeg et par hundre meter nordover etter veien og svingte opp ved ei avkjøring og forbi noen hus. Det er en skogsvei som tar deg den første kilometeren. Det er skiltet Knausen når man skal svinge av veien og en god sti tar deg videre i retning av det åpne feltet ved bekken mellom Knausen og Sjursnestinden.

På knappe 500 moh forsvinner stien og det er sporadisk merket videre opp gressbakken langs bekken. Jeg fortsatte i sørvestlig retning mot skaret mellom Knausen og Sjursnestinden på like under 800 moh. Deretter dreide jeg nordover og fulgte hylla under Sjursnestinden. Opp fra hylla er det femti bratte høydemeter og jeg fulgte en gressbakke opp og mellom noen berg.

Etter en fin start på turen nesten uten stein blir det ei skikkelig steinur videre opp til skaret mellom Litletinden og Sjursnestinden på 990 moh. Jeg fulgte sørryggen til varden med et unntak der jeg måtte ut i østsiden forbi en hammer. Litt ekkelt med nysnø i dårlig stablet steinur.

Fra toppen med den store varden er det førsteklasses utsikt mot resten av Tromsø fastland og Lyngsalpan og bl.a. Fugledalsfjellet og Store Durmålstinden som ligger rett over fjorden.  I nord har man Lavangstinden som ofte blir brukt som sesongens første skitur med sin nordøstvendte renne.

Jeg returnerte samme vei ned til hylla på rundt 800 moh, her prøvde jeg en annen rute ned en bratt gressbakke før jeg gikk på Knausen. På Knausen er det postkasse og en veldig fin utsikt over Ullsfjorden og Jiehkkevarri. 

Fra postkassen på  Knausen løp jeg noen hundre meter sørover før jeg returnerte ned mot oppruten.

Turdata

Dato: 16 September 2021
Distanse: 11 kilometer (5,2 kilometer til Sjursnestinden)
Høydemeter: 1255
Tidsforbruk: 2:55 (1:29 opp til Sjursnestinden)
GPS-plott fra gps3d.no

Sjursnestinden og Knausen
Ruteforslag
Skogsveien i starten
Stien videre mot Knausen
Knausen i midten
Ullsfjord kirke
Mot Jiehkkevarri
Instruksene sier opp
Skaret mellom Knausen og Sjursnestinden
Knausen
Sjursnestinden.
Lakselvtindan
Gikk opp gressbakken litt til høyre
Veien opp i midten
Steinur til skaret
Ryggen til Sjuesnestinden
Måtte i høyresiden av eggen her
Ned mot skaret
Toppen
Stormheimfjellet og Nakkevatnet
Lavangstinden
Sørfjorden og Storstraumen
Store Durmålstinden
Jiehkkevarri
Gikk ned fra hylla på gressbakken i midten
På vei mot Knausen.
Lille Rieppetinden og Store Rieppefjellet
Postkassen på Knausen
Ned fra Knausen og mot oppruten

 

 

 

 

 


Kommentarer

Ett kommentar til “Sjursnestinden 1122 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *