Bogefjell 1089 moh

Bogefjell ligger innerst i Storfjorden og er en fin utsiktstopp. Jeg kombinerte Bogefjellet sammen med Massiv Ø av Riepperinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet ved Tverrdalen ved Oteren ligger ca 19 kilometer fra Nordkjosbotn. Det er parkering ved startstedet.

Da jeg gikk turen i mørketiden gikk jeg en kortere variant enn det jeg ville gjort om jeg gikk turen med lengre dager. Den beste ruten er å følge Tverrdalen inn til man er på nivå med Rieppevatnet og følge ryggen til toppen av Bogefjellet.

Jeg fulgte trakorveien som man også starter turen med ved den «beste» ruten forbi noen hytter. Derfra går det sti videre inn Tverrdalen. Jeg begynte å ta høyde opp en bratt rasrenne like øst for punkt 854. Ikke akkurat det beste rutevalget, men med kort dag tenkte jeg det var det beste valget. Renna er drøye 35 grader bratt.

Da jeg kom opp renna var det litt berg jeg måtte gå i litt sikksakk for å komme mellom og videre opp på ryggen og den slake stigningen bort til toppen. Her var det en kald spasertur med 13 minus ved parkeringen og en bitende vind i høyden.

På toppen var det en stor varde, og fin utsikt mot Steindalstindene og  de to råe Storfjordfjellene  Hatten og Horsnesfjellet 1321.

Fra Bogefjell fulgte jeg ryggen sørover ned til skardet mellom Bogefjellet og den navnløse 1203 toppen. Derfra er det en enkel spasertur i jevn stigning til toppen. På det høyeste punktet er fin utsikt mot Rieppetinden og Biellogaisa bl.a.

Jeg returnerte ned til skardet og siktet meg deretter inn mot sporene fra oppturen.

Bogefjell fra E6
boge
Rute
1
Bogefjell fra enden av traktorveien, gikk opp renna uten vegetasjon
2
Ned renna mot Tverrdalen
3
Opp renna
4
Nesten ferdig med renna
5
Oppe av renna, er en del berg man måtte gå sikksakk mellom for å komme seg opp
6
nesten over partiet med sporadiske berg
7
Kjedelig når man nærmer seg toppen. Flatt og bikjekaldt!
8
Den imponeredne østveggen på Rieppetinden 1493 moh
9
Hatten 1075, ser vanskelig ut!
10
Hornsesfjellet 1321, ser enda vanskligere ut…
11
1203 med Rieppetinden i bakgrunnen
12
Varden på Bogefjell, Otertinden i bakgrunnen. Det var minst like kaldt som det ser ut som!
13
1203 fra skaret
14
baksiden av Bogefjell
15
Ganske flatt på slutten på 1203 også
16
Rieppetinden 1493 moh
17
Siste biten mot toppen
topp2
«varden»
18
På tur ned fra toppen.
19
Stupet jeg måtte gå rundt, siden jeg var litt ivrig når jeg gikk ned…

Første besøk : 14. Desember 2009

Tidsforbruk: ca 4.5 timer på begge toppene