Bogefjell 1089 moh

Bogefjell ligger innerst i Storfjorden og er en fin utsiktstopp. Toppen har vært med i Storfjords «ti på topp» og har merket rute. Jeg kombinerte Bogefjellet sammen med Massiv Ø av Rieppetinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet Tverrdalen ved Oteren ligger ca 19 kilometer fra Nordkjosbotn. Det er mulighet for å parkere noen biler her.

Starten av turen går etter etter firehjulingvei og sti de første drøye 3,5 kilometerne inn Tverrdalen der det er en trimpostkasse (ca 350 moh) ved Rieppesteinene like øst for Rieppeelva.

Deretter er det mer sporadisk sti videre mens det blir brattere opp mot Rieppevatnet med sin fine grønnfarge på drøye 500 moh. Her starter en transportetappe på knappe fire kilometer i slakt terreng til toppen etter en lang og slak rygg som er merket med vrderog maling. I starten er det lyng og mose og etter hvert blir det mer stein.

På toppen er det en stor varde med gjestebok.  Varden er drøye hundre meter nord for det høyeste punktet. Det er førsteklasses utsikt mot bl.a Steindalstindene og  de to rå Storfjordfjellene  Hatten og Horsnesfjellet 1321.

Fra Bogefjell fulgte jeg ryggen sørover ned til skardet mellom Bogefjellet og den navnløse 1203 toppen. Derfra er det en enkel spasertur i jevn stigning til toppen. På det høyeste punktet er fin utsikt mot bl.a  Rieppetinden og Biellogaisa

Ned fra toppen løp jeg  retning av skardet igjen og fortsatte ned langs bekkedalen som går ned til Rieppevatnet. Nede ved vatnet er det rester etter et gammelt reingjerde av stein. Resten av turen ned fulgte jeg merkingen/stien.

Turdata:

Dato: 21. Juli 2018
Distanse: 19,54 km
Høydemeter: 1286
Tidsforbruk:3:12 (1:34 til Bogefjell)
GPS-plott fra gps3d.no

Bogefjell
Ruteforslag
Starten av turen inn Tverrdalen
Litt dårligere vær i øst
Rieppetinden i midten
Rieppevatnet
Ryggen jeg fulgte opp
En turist som var på vandring fra Nordkjosbotn til Kjeldalen
1203
Nærmer meg slutten på den lange ryggen til Bogefjell
Ned mot Kjeldalen
Litt dårligere vær i nord også
Mot Hatten og Horsnesfjellet
Otertinden
Varden
1203 fra høyeste punkt
1203 fra skardet
Bogefjell
jekkivatnet som har en annen farge enn Rieppivatnet
Rieppetinden
Ned mot Rieppevatnet
Løp ned dalen
-.
Reingjerdet