Lille Piggtinden 1032 moh

Lille Piggtinden ser tilnærmet ubestigelig ut fra E8 like sør for Laksvatn. Toppen byr på artig klyving de 200 siste høydemeterne og fantastisk utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Jeg har også vært på Lille Piggtinden på sommeren.

Startstedet for turen er Leirmyra like under toppen. Det er noen parkeringsplasser langs veien og distansen fra krysset på E8 i Laksvatn er 8 kilometer.

Starten av turen går gjennom glissen bjørkeskog mens man sikter seg inn mot toppen som man ser fra start. Etter rundt 300 høydemeter er man ferdig med skogen. Her er det slakeste alternativet å følge en slags dal litt sør for toppen, med da vi gikk i ferdigtrakket spor endte vi opp med en brattere variant direkte mot toppen.

Her er det mellom 30 og 40 grader i 400 høydemeter før det slaker litt på rundt 800 moh. Vi tok med skiene til starten av renna på drøye 850 moh der vi skiftet til stegjern og isøks for den siste etappen opp. I starten følger man en renne som er 35-45 grader bratt og etter hvert følger man ryggen enten på nord eller sørsiden av renna avhengig av forholdene.

Fra toppen har du fin utsikt i alle retningene og man ser mange av de «ukjente» toppen på Tromsø fastland og en del av Lyngenklasikerene som  Store Lakselvtinden, Jihekkevarri og Guhkkesgaisi.

Vi returnerte ca samme ruten.

Turdata:

Dato: 16. April 2017
Distanse: 6.51
Høydemeter: 1035
Tidsforbruk: 2:21 (1:50 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Lille Piggtinden
Ruteforslag
Toppen med zoom fra start
På drøye 300 moh er man ferdig med skog
Toppen ser litt mindre fryktinngytende ut når man nærmer seg
I renna
Med utsikt mot Guhkkesgaisi
Mot Laksvatn
Lakselvnesåsen i midten
Kim vinker hjem
Mot Jiehkkevarri