Engnestinden 1130 moh

Engnestinden ligger mellom de mer kjente skitoppene Rissavarri og Sorbmegaisa i gullrekka i Kåfjordalpene. Denne litt ukjente toppen står vel skimessig ikke noe tilbake for de litt mer kjente skitoppene i området,men denne navneløse toppen er langt fra like populær som naboene. Her er turbeskrivelsen fra turen min til den litt ukjente toppen i midten av Kåfjordalpene.

Startstedet på denne turen er det samme som når man går Sorbmegaisa fra Engnesdalen. Parkering finnes ved Engneset i noen avkjøringer langs veien/parkeringsplasser. Fra Tromsø må man regne med å bruke ca 2.5 timer på kjøreturen eller kjøreturen med to ferger.

Parkeringen under den hugde skitraseen var opptatt, så jeg måtte parkere noen hundre meter bortefor mot Djupvik, tenkte at det kanskje var like greit å ta på skiene med en gang istedenfor å gå de 400 meterne til løypestart, det viste seg å være en bommert da jeg havnet i verdens tetteste kratt på turen mot traseen.

Etter litt krangling i kratt i 20 minutter hadde jeg gått de 400 meterne med noen høydemeter bort til den hugde veien opp mot Sorbmegaisa, derfra var det veldig greit å komme seg opp gjennom skogen. På litt i overkant av 400 moh gikk de fleste sporene mot Sorbmegaisa, mens jeg siktet meg inn på ryggen til 1130. Fra 600-800 moh var det over 30 grader, mens det ble slakere opp den siste biten mot toppen. De første 650 moh av turen gikk på hard skare, mens det fra 650 moh og opp ble litt sløsj i starten før det var fint pudder fra 750 moh.

På toppen er det en liten varde og en alldeles fantastisk utsikt mot de spennende toppene på Lyngens østside. Bare utsikten mot Lyngen alene er værdt en tur til Kåfjordalpene for en topptur på ski.

På returen fulgte jeg samme ruten som på turen opp. Totalt brukte jeg litt over 2 timer på denne turen.

1130 fra Sorbmegaisa
Rute
Fra startstedet
Tenkte at det var lurt å starte med skiene rett fra bilen 400 meter fra løypetraseen
Jeg tok feil!
Endelig i løypa etter noen hundre meter i noe som må være tett opp mot verdens tetteste kratt
Fin løype gjennom skogen
Litt bredere når det blir litt brattere
En del spenstige topper på Lyngensiden. Noen Struptinder til venstre, Støvelfjellet og Store Reindalstinden i midten, noen diverse Reindalstinder til høyre
Over skogen går alle sporene til Sorbmegaisa
Mot toppen
Store Vaggastinden, Rappgamtinden, Peppartiden og de andre utilgjengelige Lyngentoppene
Toppen i midten
Gode snøforhold i høyden
Utsikt mot Koppangen
Toppen
Rissavarri
Toppbildet
Sorbmegaisa
Kvasstindfjellet og Kvasstinden til venstre, Nordausttinden, Stortinden, Rappgamtinden med Hattetinden litt bak. Tverrbakktinden og Store Peppartinden
Lyngsalpene
En del trafikk ned fra Sorbmegaisa
Nedkjøring fra Sorbmegaisa
Melkesyrepause?
Gode skiforhold ned fra 1130 også
På ca 800 moh
Tilbakeblikk på toppen