Ullstinden, sørtoppen 1078 moh

Ullstinden er et veldig populært skifjell plassert helt nord på Tromsø Fastland. Toppen har vel bedre utsikt enn skikjøring. Jeg var også innom naboen Svarthamartinden på turen min. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Ullstinden.

Starten av turen er ved den store parkeringsplassen på Snarbyeidet. Startstedet ligger ca 30 kilometer fra Kroken.

Fra start krysser man ei myr i slakt terreng mens man sikter seg inn på Svarthamartindens vestre rygg like sør for Hestedalen. Når man når ryggen starter stigningen og ruten følger ryggen opp til ca 650 moh, her må man ned noen høydemeter idet man går ned fra ryggen mot Svarthamartinden og krysser øvre delen av Hestedalen. For utsiktens del fortsatte jeg i retning av skardet mellom Svarthamartinden og Ullstinden. Mens man tar høyde langs ryggen er det fantastisk utsikt mot Lyngsalpene i øst.

På toppen er det nydelig utsikt mot Ringvassøya og Lyngenhalvøya sin nordlige del, og spesielt toppene rundt Jægervatnet som Stortinden, Lille og Store Jægervasstinden og Store Lenangstinden. Det er stor varde med gjestebok.

Jeg returnerte ca samme rute ned til skardet der jeg tok på skifellene og startet på derundt 150 høydemeterne opp til Svarthamartinden. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Oldervik sentrum og Lyngsalpene. Ned fra Svarthamartinden holdt jeg litt høyde i nordsiden før jeg fulgte oppsporene ned til bilen.

Turdata:

Dato: 21 April 2017
Distanse: 12,11 (5,4 til Ullstinden)
Høydemeter: 1109 (959 Til Ullstinden=)
Tidsforbruk: 1:57 inkl Svarthamartinden (1:19 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Ullstinden fra Svarthamartinden
Ruteforslag
Ullstinden bak i midten fra startstedet
Over skogen på vei opp ryggen
Fin utsikt mot Ringvassøya fra ryggen
Ullstinden til venstre for mannen
Toppen
Toppene rundt Jægervatnet med Stortinden i midten
Svarthamartinden
Toppen
Trollvasstinden i midten
Den høyeste Ullstinden
Mot Lenangen
Stortinden
Lille Jægervasstinden foran Store Jægervasstinden med Trolltinden til høyre
Soltindan på Ringvassøya
Vanntinden
Forholttinen og Store Fornestinden
Mot Jiehkkevarri
Svarthamartinden fra skardet
Ullstinden fra toppen
Oldervik
Jægervatnet
Nosntinden
Svarthamartinden fra start

Kommentarer

Ett kommentar til “Ullstinden, sørtoppen 1078 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *