Sofiatinden 1222 moh

Sofiatinden er et veldig populært skifjell på den nordlige delen av Lyngenhalvøya.  Sofiatinden har null anmarsj, en av Lyngens finere utsikter og muligheter for mye bra skikjøring. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Sofiatinden.

Startstedet er ca ved Storsteinnes i Kjosen. Avstanden er ca 12 km fra Lyngseidet/8 kilometer fra fergeleiet på Svensby. Det finnes noen parkeringsplasser langs veien. For overnatting på Lyngseidet Magic mountain Lodge. Jeg har også gått Sofiatindens østre topp og Sultinden sammen med Sofiatinden tidligere.

Starten av turen går over et jorde og videre i slakt terreng på østsiden av Løbergelva. Etter rundt 200 høydemeter blir det brattere og man følger østsiden av elva videre til man er på ca 500 moh. Herfra dreier ruten østover i retning av det lille navnløse vatnet som ligger i bollen mellom Sultinden og Sofiatinden.

Noen hundre meter før vatnet starter stigingen som er rundt 400 høydemeter opp topphenget. Ruten følger en bred renne som er drøye 30 grader i starten og i overkant av 35 grader på det bratteste. Renna fører deg rett opp til toppen. På normal snø kommer man seg helt opp med skiene på.

Utsikten fra toppen er førsteklasses, med utsikt mot store deler av Tromsø  fastland i vest og mange spennende Lyngentopper som bl.a Store Fornestinden og Forholdttinden på den sørlige delen av Lyngenhalvøya og Trollvasstinden og Brevasstinden på den nordlige halvdelen.

Vi returnerte ca etter samme ruten med meget fine forhold.

Turdata:

Dato: 2 April 2017
Distanse: 8,64 kilometer
Høydemeter: 1231
Tidsforbruk: 2:27(1:50 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Sofiatinden fra Bensnes
Ruteforslag
På østsiden av Løbergelva
Mot Fornes
Kim med Store Fornestinden over hodet
Solid vind
Den brede renna i midten av muldet
Folksomt
Like under toppen
Trollvasstinden og Lille Isskardtinden
Brevasstinden i midten
Den østre Sofiatinden på 1237 moh