Kavringtinden/Goalsevarri 1289 moh

Kavringtinden eller Goalsevarri er en av de best besøkte fjelltoppene i Lyngsalpene, med sin plassering rett over Lyngseidet sentrum er toppen veldig lett tilgjengelig. Kavringtinden er en fin topptur både til fots og med ski på beina. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Kavringtinden.

For overnatting på Lyngseidet: Magic Mountain Lodge.

Det er mange alarnative startsteder for en tur til Kavringtinden , jeg valgte å gå fra Skytterbanen ved Lyngen plast. Fulgte en traseen opp til skihytta på litt over  300 moh, der er det en trimkasse som lyngsværingene konkurrerer hardt om å få flest besøk. Opp til skihytta er det trakka scooterspor om vinteren, mens det er en god sti her om sommeren. Starten av turen er den samme som vi brukte når vi besøkte Rørnesfjellet og Rørnestinden i 2012

Fra skihytta fortsetter ruten i slakt terreng opp mot nordryggen til Kavringtinden. Ryggen  starter på ca 700 moh og er ca 30 grader i ca 500 høydemeter. Ryggen er ofte avblåst og det er kjekt med minimum skarejern i sekken. Fra ca 1100 moh blir ryggen smalere før ryggen flater ut på ca 1250 moh. Den siste biten til toppen er langs en ganske smal rygg, med en skavel ned mot øst. Jeg måtte av med skiene ca 20 meter under toppen.

På toppen er det varde  med gjestebok. Fin utsikt mot fjellene rundt Kjosen som f.eks Istinden som er en av Lyngens beste skitopper. Man har også fin utsikt over Lyngenfjorden mot mange av de fine skitoppene rundt Olderdalen og Djupvik.

Den vanlige nedkjøringen er renna like nord for toppen. Denne renne er ca 35 grader i 300 høydemeter før den blir slakere. Traverserte meg etterhvert inn på oppsporene.

Brukte 1 time og 50 minutter opp og 2 timer og 30 minutter tur retur. Turen er på ca 10 kilometer tur retur.

Kavringtinden

 

Rute
I skiløypen fra skytterbanen
Løypen opp til skihytta
Skihytta
Utsikten over Lyngenfjorden på ca 400 moh
En del spor…
Ryggen til Goalsevarri fra fjorårets tur til Rørnesfjellet og Rørnestinden

 

Rørnestinden
Mor Birtavarre
Mot Rørnesfjellets punkt 1304
Toppen
Ryggen
Ned renna
Litt bedre lys på returen
Trafikk opp mot skihytta
Kavringtinden fra start