Blåbærtinden 1442 moh

Blåbærtinden er blant de mest populære skifjellene i toppturparadiset Tamokdalen. Blåbærtinden har null anmarsj og drøye 1200 høydemeter med fin skikjøring. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Blåbærtinden.

Startstedet ved Olsrud ligger ca 17 kilometer fra Øvergårdkrysset på E8. Det var en stor parkeringsplass ved veien der jeg parkerte. Det er også muligheter for å overnatte her ved å kontakte Olsrud Adventure.

Starten av turen går i jevn stigning gjennom en åpen skog i retning av renna vest for punkt 864. Under renna bærer vegetasjonen preg av at det går en del snøras ned her. På rundt 500 moh blir terrenget brattere opp renna som er rundt 35 grader mellom 6 og 700 moh.

Under mitt besøk som var før internett ble populært gikk jeg en uvanlig rute jeg dreide vestover og kom inn på sørryggen rundt 1000 moh, som jeg deretter fulgt til toppen.

Normalruten dreier i retning av fjellets østrygg som man når rundt 1100 moh. Deretter følger man ryggen til toppen. Den siste biten før toppen smalner ryggen og på skare kan det være greit å ha med stegjern om du skal helt opp på toppen.

På toppen var den en stor varde og nydelig utsikt mot mange spennende fjell i Balsfjord og Målselv. Blåbærtinden er vel en av de bedre skitoppene jeg har vært på til nå, men det var helt fantastiske forhold under turen min.

Jeg gikk rød rute, den vanlige ruten er blå opp og grønn ned

 

blåbær
Blåbærtinden fra Oksetinden
1
Blåbærtinden fra startstedet
2
Toppen med zoom
3
Gikk opp det laveste punktet vi ser. Det va det bratteste partiet på turen til Blåbærtinden. Man kan se på den manglende vegetasjonen at det går en del ras her…
4
Nærmer med det bratteste partiet
5
Helt utrolig at det jeg hadde de første skisporene her!
6
Ferdig med det bratteste partiet, på tur til ryggen
7
Utsikt mot ryggen. Toppen helt til høyre i bildet
8
Utsikt ned ryggen. Fra høyre Rostafjellet, Istinden, Melkefjellet og Sohtingaisi
9
Hahttagaisi eller Hattavarre 1407 moh er et imponerende skue!
10
Opp mot toppen
11
Toppen av Blåbærtinden
12
Med zoom
13
Måtte av med skiene de siste 30 høydemeterne
14
Gikk 3 meter før jeg fant ut at stegjern var greit å ha på seg når man gikk på steinhard skare
15
De siste avblåste meterne
16
Toppbildet
17
Helt fantastiske snøforhold
19
Blåbærtinden fra startstedet. Et fantastisk skifjell!
20
Et siste bilde av Blåbætinden

Tidsforbruk 3 timer og 15 minutter