Hatten 719 moh

Hatten er en fin sommertur og har vært med i Ti på topp i Balsfjord kommune. Toppen har god sti i starten og resten av ruten er merket. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet Laksvatn ligger ca 300 meter fra krysset på E8. Det er en stor parkeringsplass ved innkjørselen til boligfeltet der man kan parkere.

I starten krysser du den gamle fotballbanen på øversiden av skolen, omtrent på midtbanen er det en liten bro og stien starter.  Man følger lysløypa ca 500 meter opp mot en liten bekk, derfra går det sti opp mot vestryggen til Korselva. Her har du knappe 400 bratte, men effektive høydemeter langs en god sti opp mot 440 moh.

Når du når toppen av Korselva blir det slakere og det er en enkel spasertur etter sporadisk sti og grei merking videre. Denne etappen er ca 2 kilometer. Hatten her et 180 graders stup mot sør og øst og dermed en rå utsikt mot nabotopper som Blåtinden, Gjømmertinden, Tverrfjellet, Lille Piggtinden, SkulvatindanSieidi og Lyngsalpene. På toppen er det trimpostkasse fra Laksvatn IL.

Alternative muligheter er å følge ruten til Gjømmertinden via Gjømmerdalen og gå opp i skardet mellom Blåtinden og Hatten, eller den slakeste og mest barnevennlige ruten som er å følge stien til Blåtinden fra Kantornes opp mot 450 moh og følge aksla til toppen.

Turdata

Dato: 18. August 2014
Distanse: 6,68 kilometer
Høydemeter: 700
Tidsforbruk: 56 min (36 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Hatten fra Gjømmerdalen
Ruten jeg gikk
Hatten like etter å ha krysset fotballbanen
Stien opp mot Korselva

 

Utsikt mot Laksvatnet
Stien langs Korselva
Balsfjorden og Fugltinden
Ferdig med ryggen til Korselva
Litt kveldssol over Svartnestinden og Snømannen
Toppen av Hatten foran Gjømmertinden og Tverrfjellet
Hatten
Utsikt mot Laksvatnet, Sjøvassbotn og Sørfjorden
Balsfjorden
Dalen man følger for å komme til Gjømmerdalsbreen

 

Blåtinden
Ryggen mot punkt 471
Sprekker i fjellet
Kommer Hatten til å tømme Laksvatnet en gang?