Sniptinden 1214 moh

Sniptinden er naboen til den mer kjente Hjerttinden. Jeg gikk Sniptinden som topp nummer tre i en runde der jeg først hadde vært innom Hjerttinduva og Hjerttinden, før jeg avsluttet med Gievdnecohkka og Duolboalgi. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet innerst i Rabbåsdalen ligger ca 19 kilometer fra rundkjøringen i Andselv. Ved veiens ende er det ett stoppskilt der finnes det parkeringsplass for noen biler.

Fra start fulgte jeg en god skogsvei rundt to kilometer inn Rabbåsdalen, Da jeg hadde brukt opp skogsveien siktet jeg meg inn på den lange ryggen til Veidfjellet og deretter Hjerttindtuva. Jeg fant sporadiske stier etter rein i området. Fra Veidfjellet er det to flate kilometer med nesten bare gress og lyng som underlag til Hjerrtindtuva.

Fra toppen av Hjerttindtuva er det overraskende god utsikt tiltross for sin beskjedne høyde. Man ser bl.a mange Lyngenfjell som ligger 7-8 mil unna i luftlinje fra toppen.

Deretter sto turens høydepunkt Hjerrtinden for turen. Man må ned til 950 moh før man stigningen starter. Jeg fulgte ryggen hele veien opp i en ukomplisert etappe.

Selve toppen på Hjerttinden har en litt spesiell form og så litt vanskelig ut på avstand, men ved å følge slitasje i terrenget finner man enkleste vei opp. Like under toppen er det en postkasse med gjestebok.. Med sin høye primærfaktor var utsikten fra Hjerttinden fantastisk i alle retninger.

Turens neste mål var Sniptinden. Jeg fulgte vestryggen ned mot skardet på 939 moh og det er noen få bratte partier, men ved å lete litt finner man vei ned uten de store utfordringene. Fra skardet er det en bratt bakke på drøye 200 høydemeter før man når den flate toppen til Sniptinden.

Deretter sto Gievdnecohkka for tur. På denne etappen var det råtten snø hele veien og jeg gikk gjennom snøen både til fots og med truger. Jeg gikk ned vestsiden av Sniptinden på skardet på 771 moh. Etter jevn stigning opp til 900 moh er de neste 100 høydemeterne veldig bratt.

Turens siste topp var Duolboalgi, der man bare må ned til 966 moh før stigningen starter opp til den vardeløse toppen. Det er noen bratte partier ned til skardet. Fra toppen ser man runden man har gått minus Hjerttindtuva.

For å komme meg ned fra Duolboalgi  gikk jeg til skardet mellom toppen og Gievdnecohkka der jeg hadde sett en snørenne jeg kunne gå ned. Ned til renna var det litt klyving før jeg kunne ake videre ned en bratt bakke på ca 50 høydemeter. Deretter siktet jeg meg mot nord vest for en skånsom nedfart til Langdalen. Dalen som stort sett var en myr. Deretter gikk jeg ned til Rabbåsdalen der det skulle vise seg å være vanskelig og krysse elva. Etter hvert som jeg fulgte elva ble den bare større og større og til slutt følte jeg at jeg måtte krysse den. Da jeg sto midt uti elva med vann til hoftene så jeg en bro noen hundre meter lengre ned. Da jeg allerede var så våt som mulig, krysset jeg elva og fulgte veien ned til bilen.

snipp

hjerttt
Rute
tuva
Hjerttindtuva fra Veidfjellet
hjertt
Hjerttinden i solnedgang fra Vesleala

snipp

givddd

duoll

hjer1

hjer2

hjer3

hjer4

hjer5

hjer6

hjerttindtuva

hjer7

hjer8

hjer9

hjer10

hjerttinden

hjer11

hjer12

SNIP

hjer13

hjer14

hjer15

hjer16

Gievdnecohkka

hjer17

hjer18

Duolboalgi

hjer19

hjer20

hjer21

hjer22

hjer23

hjer24

hjer25

hjer26

Første besøk : 2. Juni 2010

Tidsforbruk 9 timer


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *