Tverrdalstindan, nordøstre topp 1290 moh

Tverrdalstindan’s to topper ligger i Tamokdalen og trekker neppe til seg mange besøkende årlig. Tverrelvdalstindan ligger mellom Blåbærtinden og Oksetinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Tverrdalstindane.

Startstedet ved Tverrelvmyra ligger ca 11 kilometer fra Øvergårdkrysset på E8. Det er litt problematisk med parkering tidlig på sesongen, men det er mulig å finne parkering i vegkanten senere på sesongen og på sommeren.

Starten av turen gikk etter en avkjøring som også tok meg over Tamokelva. Deretter fortsatte jeg innover Tverrelvdalen på vestsiden av elva gjennom myr, skog og store mengder mygg. Det er delvis sti ved elvekanten under anmarsjen som er rundt fire kilometer inn til Midteraksla.

Etter å ha krysset Tverrelva startet jeg stigingen opp Midteraksla som er med gress og lyng som underlag. Jeg kom meg opp til skardet mellom Midtertinden og Tverrdalstinden nordøstre topp. Herfra fulgte jeg ryggen opp til den vardeløse toppen.

Deretter fortsatte jeg til den sørvestre toppen. Ganske greit ned til skardet, men litt små stup som måtte unngåes på vei opp til toppen. På toppen var den en matboks med gjestebok der det var registrert to besøk siden 2005. Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene.

Jeg returnerte ned til skardet mellom toppene og fortsatte deretter ned den bratte sørsiden under toppene. Litt knoting mellom små stup for å komme meg ned. Deretter siktet jeg meg inn på oppruten.

Rute
1290, bildet tatt i vinter på turen til Oksetinden
1290, bildet tatt i vinter på turen til Oksetinden
1
1334
Tverrdalstindane
Tverrdalstindan fra startstedet
En slags sti langs ryggen av Tverrelva
Midteraksla og Tverrdalstindan fra Stormyra
På tur opp Midteraksla
I Tamokdalen kommer vannet opp fra bakken
Ryggen mot 1290
Toppene fra ryggen
100 moh fra toppen
Den vardeløse toppen med Lille Russetinden og 1334 i bakgrunnen
På tur ned mot skardet
1290
Stort flatt topplatå
Flittig brukt gjestebok:)
Den lille piggen er Markenestindan. Luftig sak vi besøkte i 17 maihelga!
Hattavarre
Hadde jeg hatt turkamerat hadde nok det blitt nytt profilbilde på Facebook av meg sittende på den her;-)
Tverrelvdalen fra skardet
Tilbakeblikk på Tverrelvtindene og Midteraksla

Første besøk: 10 Juli 2010

Tidsforbruk: 4 timer