Istinden , vestre topp 1489 moh

Istinden eller vestre Istinden er et kjent landemerke i Midt Troms og er blant de hyppigst besøkte toppene i området. Istinden har god sti og merket rute hele veien og byr på en fantastisk utsikt. Vi var også innom Søndre Istinden og Tolvtinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet Iselvmoen ligger fire kilometer fra avkjøringen fra E6 ved Elverum. Startstedet er skiltet og det er god kapasitet på parkeringsplassen.

Den gode stien starter på sørsiden av Tindelva i bratt terreng og man tar høyde raskt. På rundt 500 moh er man ferdig med skogen og det flater litt ut mens stien dreier i sørlig retning mot Tindhola. Etter et par hundre høydemeter dreier ruten opp mot Stormofjellet og deretter følges nordvestryggen til Toppen.

I starten er ryggen slak med mye gress og lyng før det etter hvert blir brattere og relativt fast steinur som underlag til toppen. Fra Istinden ser man det meste og man kan nyte en av fylkets bedre utsikter.

Etter et lite toppbesøk fortsatte vi ferden vår mot Søndre Istinden som ligger drøye to kilometer unna. Vi fulgte den til tider luftige ryggen som byr på en del artig klyving og veldig bra utsikt hele veien til sørtoppen. Herfra er også utsikten upåklagelig.

Vi returnerte etter ryggen mot den vestre toppen igjen der vi tok en avstikker mot Tolvtinden noen hundre meter før vesttoppen. For å nå Tolvtinden måtte vi ned drøye hundre høydemeter etter den ganske bratte ryggen før det blir litt slakere og bredere opp til Tolvtinden. Etter et raskt toppbesøk returnerte vi til Vestre Istinden og fulgte stien ned til bilen.

Turdata

Dato: 24 September 2017
Distanse: 15.56 km (4,5 til Istinden)
Høydemeter: 2176
Tidsforbruk: 4:31 (1:22 til Istinden- 2:16 til Søndre Istinden og 27:40 ned fra Istinden 🙂 )
GPS-plott fra gps3d.no

Vestre Istinden
Ruteforslag
Starten. Stien går på høyresiden av elva
Etter en bratt start slaker det litt ut
Mot Bardufoss
Istinden med lav sol mot…
Mot toppen
Toppen
Søndre Istinden
Tolvtinden
Bardufoss
Mats på leting etter tidligere militærkompiser
Tolvtinden fra egga mellom Vestre og Søndre Istinden
Toppen av Søndre Istinden
Mot Storala
Vestre Istinden
Mot Dildogaisitoppene
Mats på egga
Vestre Istinden fra egga til Tolvtinden
Tolvtinden
Mot søndre
Mats like under toppen av Tolvtinden
Søndre Istinden fra egga
Istinden fra drøye 1000 moh uten motlys
Istinden fra E6

Kommentarer

Ett kommentar til “Istinden , vestre topp 1489 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *