Massiv NV av Nerotinden >1400 moh

Massiv NV av Nerotinden er langt fra Tamokdalens mest besøkte topper, de fleste stopper på Melkefjellet som er fortoppen til Massiv NV av Nerotinden. Jeg Gikk denne toppen sammen med Massiv Ø av Rostafjellet 1384. Her er turbeskrivelsen fra turen min. Se massiv Ø av Rostafjellet for bilder.

Startstedet ved Sæter i Tamokdalen ligger i underkant 1 time og 30 minutters kjøretur unna Tromsø.  Det er muligheter til å parkere ved skytterbanen.

I starten kan du følge veldig god skogsvei de første par hundre høydemeterne til du kommer opp mot Melkarskardet. Når skogsveien slutter fulgte jeg elva opp på vestsiden. Det lå en del stor stein som hadde rast ned fra den Melkefjellet ved elva, men det var ikke så mye at det var spesielt vanskelig å gå der.

Hele turen inn mot ryggen til punkt 1384 var slak og lettgått uten noe vegetasjon å snakke om, så tiltross for noen kilometers anmarsj gikk det fort å gå til Melkeskardet og starten av ryggen og de ca 500 litt brattere høydemeterne opp til toppen. Fulgte ryggen hele veien til toppen der det var bygd en liten hastevarde.

Østover til den navneløse toppen på >1400 moh fulgte jeg ryggen som var grei å gå, uten luftige partier. Gikk ned til ca 1200 moh, før stigningen til den høyeste toppen på ryggen til Melkefjellet startet. Også her var det en mikroskopisk varde på toppen.

På nedturen hadde jeg tenkt å følge ryggen hele veien over Melkefjellet, men med litt opp og nedm samt at ryggen så luftig ut enkelte steder valgte jeg å gå ned den bratte vestsiden ned til Melkeskaret. Enkelte steder var det såpass bratt at jeg måtte krysse mellom berg for å komme meg ned, men det var aldri vanskelig. Nede i Melkeskardet var resten av turen veldig lettgått etter ca samme rute som på turen opp.

Første besøk: 23 August 2010

Tidsforbruk: ca 3,5 timer