Massiv Ø av Rostafjellet 1384 moh

Massiv Ø av Rostafjellet er en lite besøkt topp i Tamokdalen på kommunegrensa mellom Balsfjord og Målselv. Jeg gikk Massiv Ø av Rostafjellet sammen med Massiv NV av Nerotinden. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet ved Sæter i Tamokdalen ligger i underkant 1 time og 30 minutters kjøretur unna Tromsø.  Det er muligheter til å parkere ved skytterbanen.

I starten kan du følge veldig god skogsvei de første par hundre høydemeterne til du kommer opp mot Melkarskardet. Når skogsveien slutter fulgte jeg elva opp på vestsiden. Det lå en del stor stein som hadde rast ned fra den Melkefjellet ved elva, men det var ikke så mye at det var spesielt vanskelig å gå der.

Hele turen inn mot ryggen til punkt 1384 var slak og lettgått uten noe vegetasjon å snakke om, så tiltross for noen kilometers anmarsj gikk det fort å gå til Melkeskardet og starten av ryggen og de ca 500 litt brattere høydemeterne opp til toppen. Fulgte ryggen hele veien til toppen der det var bygd en liten hastevarde.

Østover til den navneløse toppen på >1400 moh fulgte jeg ryggen som var grei å gå, uten luftige partier. Gikk ned til ca 1200 moh, før stigningen til den høyeste toppen på ryggen til Melkefjellet startet. Også her var det en mikroskopisk varde på toppen.

På nedturen hadde jeg tenkt å følge ryggen hele veien over Melkefjellet, men med litt opp og nedm samt at ryggen så luftig ut enkelte steder valgte jeg å gå ned den bratte vestsiden ned til Melkeskaret. Enkelte steder var det såpass bratt at jeg måtte krysse mellom berg for å komme meg ned, men det var aldri vanskelig. Nede i Melkeskardet var resten av turen veldig lettgått etter ca samme rute som på turen opp.

Første besøk: 23 August 2010

Tidsforbruk: ca 3,5 timer

Rute
Fant ikke skogsveien først, så det ble en liten omvei opp mot Melkarskaret
På den glimrende skogsveien
Der skogsveien sluttet bar elva litt preg av vårflommens herjinger
1400 i midten og 1384 til høyre
Stor stein som har ramlet ned fra Melkefjellet. Utsikt mot dagens 2 turmål
1384
>1400
Ryggen til 1384
På ryggen
Toppunktet
Sekken min sammen med en knøttliten varde
Ryggen mot 1400
Toppen av 1400
Zoom på ryggen fra Nerotinden som vi ikke gikk i tåka dagen før
>1400
Utsikt mot 1384, Istinden i tåka bak
Toppen og «utsikt» ned mot Melkefjellet
Ned mot Melkefjellet
På tur ned mot Melkeskaret, Hattevarre, Likjefjellet, Sjufjellet, Botnskardtinden bakerst
Opp mot > 1400 fra den bratte siden jeg gikk ned
En sti som førte ned mot skogsveien. Hattavarre, Likjefjellet, Botnskardtinden, Innertinden og Sjufjellet bakerst i bildet

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *