Likjefjellet 1354 moh

Likjefjellet er ikke den mest populære skitoppen i Tamokdalen, men er en helt grei skitopp med muligheter for mange høydemeter fin nedkjøring. Jeg prøvde meg på Likjefjellet fra Rotli ved Fjellfrøsvatnet tidligere i vinter, men da ble turen avbrutt på 800 moh pga storm. Denne gangen startet vi fra krysset til Engvoll p.g.a den kjedelige transportetappen under høyspenten fra Rotli. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Likjefjellet.


Startstedet ved krysset til Engvoll i Tamokdalen ligger ca 1 time og 20 miuntters kjøretur fra Tromsø. Med den bekjedne trafikken ned mot Engvoll tok vi sjansen på at en parkering i krysset ikke ville lage så mye harme.

I starten fulgte vi en bekkedal opp det store åpne partiet under Hattavarre etter mange ras her opp gjennom årene. Opp til 900 moh er det ganske slakt hele veien, men 300 høydemeter med 35 grader + under hele Hattavarre gir snørasene såpass fart at det med jevne mellomrom stenger veien under Hattavarre. På ca 600 moh så vi en jerv som tydligvis hadde operert her en stund etter alle sporene.

Etterhvert begynte vi å dreie litt vestover sånn at vi kunne runde Hattavarre på ca 900 moh der det er en slags hylle på et litt slakere parti rundt hele Hattavarre. Vi fulgte denne hyllen til vi kom til ryggen til Hattavarre fra vest, der måtte vi opp noen høydemeter før vi kjørte på skrå nedover mot dalen mellom Hattavarre og Likjefjellet for å unngå de bratteste hengene under Hattavarre.

I dalen var det slak stigning helt til de siste høydemeterne opp til den lille bygningen i skadet mellom Hattavarre og LIkjefjellet, derfra var det stukket vegstikker opp til radarstasjonen på toppen.

På nedturen kjørte vi rett ned mot skardet og fikk oss en fin nedkjøring mot det lille bygningen før vi fulgte resten av ruten vi gikk opp. Vi måtte opp ca 50 moh før vi rundet ryggen til Hattavarre.

Første besøk: 28. Desember 2010

Tidsforbruk: 4,5 timer

Likjefjellet fra blåbærfjellet
Rute
Likjefjellet fra Hattavarre
Litt glissen skog under Hattavarre etter det enorme raset som gikk her i 2000
Utsikt ned mot Holt og starten av Dividalen
Kurt på tur opp mot Hattavarre
Tamokdalen og litt liggende skog
Kurt med Rostafjellet i bakgrunnen
På ca 900 moh flatet det ut og vi startet sånn smått å runde rundt Hatttavarre
Vi fulgte dette slake partiet rundt Hattavarre
Like før vi rundet Hattavarre
Toppen av Hattavarre
Rismålstinden til venstre og dagens turmål i midten av bildet
Kurt idet han runder Hattavarre
Inn mot skardet mellom Hattavarre og Likjefjellet
Like før skardet, utsikt opp mot ryggen vi fulgte til toppen
Vegstikker opp mot radarstasjonen på toppen fra skardet
Kurt på tur opp mot ryggen
Kurt med Hattavarre i bakgrunnen
Rismålstinden
Ryggen
Toppen av Likjefjellet
Kurt er fornøyd med dagens romjulstur
Det ble ganske mørkt før vi var nede, her er vi på ca 900 moh