Vassdalstinden 1467 moh

Vassdalstinden i Signaldalen er ikke like populær som noen av de andre toppene i Signaldalen som bl.a Otertinden, Mannfjellet og Barras. Ruten vi gikk har noen få korte partier med ca 30 graders helling og store deler av ruten går i potensielt utløpsområder for ras. Med den tette skogen i starten av turen er nok Vassdalstinden sannsynligvis bedre egnet som topptur om sommeren… Her er turbeskrivelsen fra turen til Vassdalstinden.

Startstedet ved gården Nymo ligger i overkant av 1  1/2 time fra Tromsø. Vi tok oss den frihet å parkere i den store avkjøringen.

I starten holdt en sydlig kurs for å unngå de bratteste partiene opp til 500 moh, store deler av denne etappen gikk i veldig tett skog- og etterhvert i det store krattpartiet etter et stort ras som har gått fra Vassdalstindens østside. Disse 400 høydemeterne gjør vel at Vassdalstinden kanskje egner seg bedre som en topptur om sommeren? De siste høydemeterene opp til kanten på ca 500 moh var på rundt 30 grader, med snøen som er nå valgte vi å gå opp i et lite parti med kratt.

Vi fulgte samme kursen videre opp mot i overkant av 800 moh til vi var forbi den bratte østsiden til Vassdalstinden. Der gikk vi opp på ryggen. Siden ryggen var avblåst gikk vi opp sørflanken opp mot 1160 moh hvor vi kom opp på ryggen igjen. Her var det partier på ca 30 grader.

Oppe på ryggen var det bare sjarmøretappen på ca 300 høydemeter i slakt terreng  i stiv kuling og ca 15 minus som gjenstod. Oppe på toppen var det en stor varde og solid utsikt mot mange kjente og ukjente fjell i området, som f.eks Barras, Otertinden, Mannfjellet, Lemmetfjellet, Istinden. Man ser også en del svenske og finske fjell fra toppen.

På nedturen fulgte vi samme rute som opp. Skiføret var veldig bra fra 1160-900 moh, ellers var det vel i bestefall avblåst. Turen gikk i til tider sterk vind og i 15 minus ved parkeringen. Vi brukte ca 3 timer opp og 4 timer totalt i rolig tempo med noen pauser.

Petters turbeskrivelse

Første besøk: 12 Februar 2011

Tidsforbruk: 4 timer

Vassdalstinden fra Signaldalen
Rute
Vassdalstinden fra Vassdalsfjellet
Like etter start
Relativt tett skog i starten
I det bratteste partiet i på turen gikk i uten ski på det harde underlaget
Vassdalstinden fra toppen av partiet i rasskogen
Gjennom siste krattet
Polvartinden og Otertinden
Vassdalstinden
Petter under Vassdalstindens bratte nordøstvegg
Mannfjellet 1552 moh
Snøskred fra Vassdalstindens sørside
Toppen
På tur mot ryggen
I en fin skibakke i sørsiden av Vassdalstinden
Petter, litt vind og toppen til Vassdalstinden
Toppen og vind
Petter på starten av ryggen med Barras i bakgrunnen
Endelig på toppen etter ca 3 timer i vind
Lemmetfjellet
Balsfjord og Storfjords høyeste: Vassdalsfjellet 1587 moh
Ned sørflanken til Vassdalstinden
Litt i overkant tett skog til at Vassdalstinden skal nå opp i kåringen av tidenes skifjell…

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *