Tamokfjellet (Dapmotgaisi)1342 moh

Tamokfjellet er enda en fantastisk skitopp i Tamokdalen, jeg har gått Tamokfjellet via Storskredrenna tidligere. Denne gangen gikk vi Tamokfjellet via Holmeslettbekken. Denne ruten er brattere og ca like fristende som storskredrenna på skredfare 5… Som vårtur på sløsj er dette en fantastisk topp uten anmarsj og med muligheter for nesten 900 høydemeter nedkjøring i terreng mellom 30 og 40 grader. Her er turbeskrivelsen fra Tamokfjellet fra front.

 

Startstedet ved den særdeles skredutsatte Holmeslettbekken ligger ca 1 time og 15 minutters kjøretur fra Tromsø, like nedfenfor skredområdet ned lang Holmeslettbekken er det en avkjørsel som vi brukte til å parkere i.

 

De første i underkant 150 høydemeterne går i slakt terreng gjennom et område som bærer preg av en del snøskred opp mot en bratt og smal renne. Renna  er i overkant av 200 høydemeter. Denne renna er 35 grader pluss på det bratteste. Når vi gikk på ettermiddagssløsj var det greiest å ta skiene på sekken opp denne renna, det var tint i venstresiden av renna, så vi gikk årets første tur på mose opp denne renna.

 

Oppe av renna var det et litt slakere parti opp mot 900 moh før de neste 400 høydemeterne gikk i terreng som startet på ca 30 grader og ble brattere jo høyere man kom opp, på slutten var det godt over 35 grader før vi kom opp på topplatået på ca 1300 moh. Den siste biten opp mot toppen ble gått til fots, da det var nesten håpløst å vende i det bratte snøfeltet vi gikk opp i sløsj.

 

Returen gikk ned mot punkt 1147 der det går en bratt renne på ca 40 grader i noen hundre høydemeter i retning av «oppruten». Fra ca 900 moh fulgte vi sporene våre fra oppturen. Den smale renna ved Holmeslettbekken var herlig å kjøre på sløsj, måtte stoppe med jevne mellomrom å slippe sløsjrasene etter hver sving forbi oss.

 

Totalt brukte vi litt over 3 timer på turen som absolutt kan anbefales for de som liker det litt bratt!

Tamokfjellet fra startstedet
Rød rute opp, blå rute ned
Med litt zoom
Fristende område på skredfare 5….
Like under renna
I renna
Christian med skiene i handa
Ute av renna med utsikt mpt Tamokklassikerne Blåbærtinden og Hattavarre
Oppe av renna
I et litt slakere parti, renna vi kjørte ned vises godt
Christian foran Kjempetinden og Nordtinden
Nedoverrrenna
Christian på ca 800 moh. Vi begynte å skrå ut venstre på ca 900 moh over det første bergfeltet på venstresiden av Christian
I en drøy bakke på som det virket som aldri skulle ta slutt
På 1220 moh ble skiene tatt av et stykke
Christian noen få meter før toppen
Christian svinger ned mot renna
50 moh nede i renna
Unge Norheim på tur ned
Christian
Christian er nede fra det bratteste partiet i renna
Christian på tut mot neste rene
Klar for turens høydepunkt del 2
Kent Hugo på tur ned renna
Christian

 

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *