Likkafjellet, vestre topp 1306 moh

Likkafjellet, vestre topp er naboen til den mer kjente Høglikka like over veiens ende i Rostadalen. Vesttoppen er en enkel topptur på behagelig underlag. Her er turbeskrivelsen fra turen mon til Lkkafjellets vestre topp.

 

Startstedet ved den siste gården i Rostadalen ligger ca 135 kilometer fra Tromsø, og man må regne med å bruke bortimot 2 timer på kjøreturen. Det er mulig å parkere i veikanten.

 

Fra startstedet på ca 150 høydemeter trasket jeg over et jorde før det et lite fristende parti på ca 1oo høydemeter i tette bregner og andre særdeles lite turvennlige planter, før jeg kom opp i en bekkedal som var ganske åpen etter ras/flom opp mot ca 600 moh der skogen slutter. Etter skogen var unnagjort ble det slakere og med mose/lyng som underlag opp de ca 3 kilometerne til ca 1100 moh, derfra er underlaget behagelig og fast steinur den siste drøye halvannen kilometeren til toppen.

 

Oppe med punkt 1260 dreide jeg i sørøstlig retning mot det høyeste punktet, man må gå 60 ekstra høydemeter da skardet mellom 1260 og 1306 moh er på ca 1200 moh, men de ekstra høydemeterne er absolutt værdt det når alternativet er å gå den mye brattere og veldig løse østlige ryggen til Likkafjellets vesttopp.

 

Oppe på toppen var det en liten varde og en fantastisk utsikt sørover mot Njunis og toppene på sørvestsiden av Dividalen. På returen valgte jeg den noe brattere østlige ryggen, noe som var langt fra like behagelig som å gå på som den gresskledde vestlige ryggen. Her var det løst og bratt ned til ca 850 moh. Derfra var grei etter enkelte partier med dyretråkk. Jeg gikk ned gjennom skogen noen hundre meter lengre øst enn på turen opp, ganske tett skog og ca like ubehagelig. NEsten ende med veien kom jeg inn på noen firehjulingspor jeg fulgte ned til veien. Derfra var det ca 500 meter langs veien før jeg var på parkeringen.

 

På turen på ca 12 kilometer og 1200 høydemeter brukte jeg ca 3 timer og 30 minutter.

 

OBS! I Rostadalen er det funnet avføring fra 8 forskjellige bjørner i år.

 

 

 

 

 

Likkafjellets vestre topp
Rute
Fra startstedet. Fulgte den rasrenna/bekkedalen i midten av bildet
I den noe raspregede bekkedalen
På 500 moh
Isdalsfjella, topper som jeg har siklet litt på
Den lange slake vestlige ryggen til toppen
En rype
Den noe brattere østre ryggen
Høglikka 1503
En rein på tur til 1260
1260 og ryggen mot 1306
Kveldssol
1306
Dødesvatnet
Høglikka
Varden og Høglikka
Utsikt mot skardet mellom 1260 og 1306 fra den løse østlige ryggen
Nedover mot Rostdalen
Den østlige ryggen
Rostafjellet
Firehjulingveien
Litt spennende lys på turen hjem
Regnbuen

 


Kommentarer

Ett kommentar til “Likkafjellet, vestre topp 1306 moh”

  1. Ole Skoglund avatar
    Ole Skoglund

    Takk for fantastisk fine toppturer og kjempefine bilder. Dette er en unik serie! Hils søstera di fra gammel engelsklærer,Ole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *