Lille Rieppetinden 1109 moh

Lille Rieppetinden er en lite besøkt topp på Tromsø fastland, som kommer i skyggen av den mye mer markante naboen; Store Rieppefjell. Vi kombinerte disse toppene i en tur på ca 17 kilometer og litt i underkant av 1500 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra årets desidert mest insektsrike tur…

 

Vi valgte Sveindalen som utgangspunkt for vår tur Lille Rieppetinden og Store Rieppefjell. Fra Tromsø tar kjøreturen på ca 75 kilometer en drøy time. Vi parkerte på en parkeringsplass på nersiden av veien ved bondegården der stien/veien til Sveingardvatnet eller Stordalvatnet starer.

 

Starten av turen går etter traktorvei over et jorde og etterhvert blir det veldig god sti opp de halvannen kilometerne til Sveingardvatnet. Fra Sveingardvatnet går det sti av grei kvalitet på vestsiden av vatnet. Stien her er på ca 2.5 kilometer før du krysser den store Rieppeelva over en litt falleferdig bro. Stien opp mot broa er også av god kvalitet, med planker lagt ut over myrpartiene.

 

Etter å ha krysset elva over en ikke så alt for innbydene bro fortsatte stien opp mot en hytte. Etter hytta gikk vi offroad gjennom ganske åpen skog opp mot elva som kommer ned fra de mange små vatnene under Store Rieppefjell og Lille Rieppetinden. Hele veien opp mot vatnene er i slak stigning. På ca 600 moh begynte vi å gå opp mot ryggen som går på østsiden av den lille elva som kommer fra vatnene. Opp mot va 800 moh var ryggen slak og for det meste mose og lyng, før den begynte å bli litt brattere etterhvert og hadde stor oevrvekt av stein. De siste ca 100 høydemeterne krevde enkelte steder litt kjempelett klyving. Fra bilden er det ca 7,5 kilometer til toppen.

 

På toppen var den en liten varde og solid utsikt mot bl.a Lyngenfjellene på den sørlige halvdelen. Fra Liller Rieppetinden fulgte vi ryggen bort til Store Rieppefjell. På avstand så ryggen ut som at den kunne være litt krevende enkelte steder, men den drøye kilometeren til skardet mellom Lille Rieppetind og Store Rieppefjell gikk greit, noen få småluftige steder.

 

Fra skardet gikk vi ryggen de knappe 300 høydemeterne opp til toppen av Store Rieppefjell. På denne toppen er det et mesterverk av en varde, som vises på langt hold. Utsikten fra Store Rieppefjell var også upåklagelig. På returen akte vi mesteparten av turen ned mot det største vatnet mellom toppene på i snøbakker. Her vi nesten 500 lettkjøpte høydemeter. Etter vatnet holdt vi retning rett mot bilen, og havnet i en veldig bratt bakke, her ville det nok vært enklere å gått østover- for så å følge elva ned.

 

Etter den bratte bakken gikk vi samme ruten som på turen opp. Dette var en kanonfin tur, på den tredje varmeste dagen i Tromsø siden målingene startet. På turen ned med tidenes insektssverm rundt hodene våre tok vi oss en dukkert i Sveingardvatnet.

 

Totalt brukte vi litt i underkant av 7 timer på denne turen i rolig tempo.

 

Lille Rieppetinden
Rute
Stien opp mot Sveingardvatnet
Store Rieppefjell
Sveingardvatnet og de to toppene som besøkes til høyre i bildet
Ved Sveingardvatnes bredder
En del insekter
Mot Lakselvtindene
Broen over Rieppeelva
Alf fikk æren av å gå først
Fluene likte adidasmerket
Lille Rieppetinden bak til høyre
Lille Rieppetinden til høyre med ryggen som går til Store Rieppefjell
Ned mot Vazzoalgi og Lille Rieppefjell
Alf og Petter på tur opp mot ryggen med Store Rieppefjell bak
På ryggen mot Lille Rieppetind
Tverrfjellet og Sennedalsfjellet
Petter foran Lille Rieppetinden
Stripe etter et fly som ofte er på himmelen når jeg er på topptur over toppen
Den siste biten mot toppen med litt simpel klyving
Blåisen
Store Rieppefjell fra toppen
Team Rumpetaske på toppen
Petter på ryggen mellom toppene
En spenstig steinformasjon på ryggen
Akkurat startet på de drøye 300 høydemeterne til toppen
Den store varden kommer til syne
1289 mellom Sennedalene som vi besøkte 14 dager senere
Toppene rundt Gjømmerdalsbreen
Kent Hugo på toppen av toppen på Store Rieppefjell
Litt aking på nedturen
Det største vatnet under toppene
Opp mot toppen
Lille Rieppetinden og hakket i eggen vi fryktet litt
På tur ned en litt i overkant bratt bakke til at jeg vil anbefale denne returen
Sveingardvatnet

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *