Stortinden ligger på kommunegrensen mellom Sørreisa og Dyrøy, med turstart på ca 180 moh og bare 2,5 kilometer i luftlinje fra start er det en 1000 meterstopp som ikke tar så alt for lang tid. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Stortinden som var min siste topp i Sørreisa kommune.

 

 

Startstedet ved veiens ende ved gården Sandvik ved Skøvatnet ligger ca 17 mil og i overkant av 2 timers kjøretur fra Tromsø. Det er en stor parkeringsplass ved turstart.

 

Den første halve kilometerene gikk etter en traktorvei over et jorde før stigningen startet raskt. Jeg fulgte en rasrenne opp langs en liten bekkedal opp til jeg var over skogen på litt over 500 moh. Over skogen gikk jeg inn i tett tåke, så resten av turen gikk etter gps. Siktet meg inn mot punkt 715, derfra gikk jeg rett mot toppen. Fra 8-900 moh var det bratt, men det var antydninger til dyretråkk i noen av rennnene som går opp til topplatået. Når det flatet ut på rundt 900 moh kom jeg over tåken og hadde en fantastisk tur i strålende sol og vindstille den siste biten mot toppen.

 

På toppen var det en liten varde og jeg la meg ned å tok meg en liten times powernap i håp om at tåka skulle lette så jeg kunne ta Snøfjellet 1119 moh i samme turen, noe som ikke skjedde. På turen ned var jeg glad for at jeg hadde tracket sporene på GPS’en på turen opp, da det er lite framkommelig fra 900 og ned til 800 moh om man går for langt mot vest.

 

Brukte like over en time opp og ca 45 minutter ned, med powernapen brukte jeg 3 timer totalt på denne raske toppturen

 

Stortinden fra Børingen
Rute
Fra veien ved Skøvatnet
Starten fra Sandvik
Gikk opp den åpne renna i midten av bildet
Åpent i skogen
Ned mot start
På 500 moh kom jeg inn i tett tåke
I det bratteste partiet mellom 8 og 900 moh
På 900 moh så man den blå himmelen gjennom tåka
Opp mot toppen
Toppen
Varden
En liten powernap på toppen i håp om at det skulle lette så jeg kunne få med meg Snøfjellet også
Mot Hjerttinden, Sniptinden og Skredtinden
Snøfjellet til venstre
Rimelig bratt om man bommer på nedgangen
Her så det litt bedre ut å gå ned
I starten av nedturen

Kommentarer

Ett kommentar til “Stortinden 1022 moh”

  1. Steinfjellet avatar
    Steinfjellet

    Hei

    Kommer man seg opp via denne ruta med hund? Eller blir man nødt til å gå innerst inn i Synnerdalen først?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *