Massiv SV av Blåisen 1215 moh

Massiv SV av Blåisen er en særdeles lite besøkt på Tromsø fastland. Med lang anmarsj , uten navn og med høyere topper på begge sidene av ryggen som ikke er traverserbar for Hvermannsen er denne toppen ikke et veldig opplagt turmål. Massiv SV av Blåisen ble den siste toppen min på Tromsø Fastland. Her er turbeskrivelsen fra denne navneløse toppen.

 

Av noen forskjellige alternative startstder gikk vi for Saltdalen ved campingen i Sørbotn. Vi parkerte ved et gammelt bedehus/skole(?) på nordsiden av Saltdalelva. Fra Tromsø tar kjøreturen en liten halvtime.

 

Fra parkeringen krysset vi Saltdalelva via E8, før vi benyttet oss av den nye veien til vannkraftverket som blir bygget i Saltdalen. Veien er av god kvalitet og her ville det vært mulig å sykle om man vil presse litt tid. Vi fulgte veien nesten helt til veiens ende før vi fulgte diverse dyretråkk etter sau og rein videre inn Saltdalen. Den første etappen på ca 4 kilometer av turen går i slakt terreng før det blir litt brattere opp bakken mellom 1145 Saltdalen og Rundfjellet 518 moh.

 

Fra vi passerte Rundfjellet var det ca 3 flate kilometer til vi hadde rundet sørryggen til Saltdalstinden 1324 og endelig kunne se dagens turmål. Etter å ha rundet sørryggen til Saltdalstinen fulgte vi Sennedalen halvannen kilometer før vi startet på de bratteknappe  600 høydemeterne opp til ryggen. Vi gikk opp ved siden av en renne som kom inn på ryggen litt sør for punkt 1139 på ryggen. Opp til ca 1000 moh var det stortsett bratte gressbakker på siden av renna, om vi var i renna var det utrulig løst. Denne bakken har en snittstigning på ca 40 grader, altså en spennende skibakke for de som ikke har noe imot en lang anmarsj. De siste 100 høydemeterne opp til ryggen var eksepsjonelt løs steinur med småstein, vi måtte spøle oss opp på ryggen. Den  knappe kilometeren etter ryggen var veldig lettgått, med en fantastisk utsikt mot toppene på den sørlige halvdelen av Lyngenhalvøya og toppene på Tromsø fastland.

 

På toppen var det ingen varde,  vi måtte bygge en varde for syns skyld og for å forbedre toppfasilitetene til fremtidige besøkende;) Totalt er turen på ca 23 kilometer, og i rolig tempo i fantastisk vær brukte vi ca 7 timer på turen.

 

Fra Sennedalstinden
Rute
Fra Store Rieppefjellet
Effektivt å gå, men ikke like fint å se på....
1145 Saltdalen til høyre, 1289 (Sennedalstinden) Bak i midten
Saltdalstindenes punkt 1324

 

Saltdalen og Maritindan
Øvra Saltdal
Sennedalstinden
Kurt i Øvre Saltdalen

 

Maritindans punkt 1045 bakerst i midten
1202 Mellomdalen til høyre og 1235 Mellomdalen i midten
1215 i midten
1215
1202 Mellomdalen
Sennedalstinden og ryggen vi gikk opp
Relativt urørt mose i Sennedalen
Gikk opp ca ved snørenna
-
I starten av stigningen
Toppen av Tepphaugdaltinden
-
Saltdalstinden 1324
-

 

-

 

I et bratt og veldig løst parti

 

Spølepartiet med småstein og grus

 

Punkt 1139

 

Sennedalsfjellet og Tverrfjellet

 

Lille Rieppetinden og Store Rieppefjellet

 

Lakselvtindene
Kurt speider mot Store Rieppefjellet
-

 

-

 

-

 

Kurt på en kul på ryggen

 

De siste par hundre metrene før toppen

 

Balgesvarri og Vestre Balgesvarri

 

Sennedalstinden

 

Store Rieppevatnet

 

Store Rieppevatnet og Sveingårdvatnet foran Lakselvtindene og Balgesvarri

 

Kurt på toppen

 

Min siste topp på Tromsø fastland måtte feires med en Colabox

 

Måtte bygge varde på toppen

 

Tommel opp for varden

 

Kurt ser mot Fjerdedalsvatnet og Tredjedalsvatnet

 

Mot toppen og den nydelige varden

 

Akebakke

 

Som ble vel bratt...

 

I Sennedalen