Mellomdaltinden 841 moh

Mellomdaltinden er en lite besøkt topp i Lavangsdalen, med solvendt rute til toppen er dette en fin tur tidlig på sommersesongen. Mellomdaltinden krever noe klyving de siste 200 høydemeterne, Vi fulgte ryggen mot Smalktinden til varden på 1040 kota. Her er turbesrkrivelsen fra denne turen i Lavangsdalen.

 

Startstedet ved den store parkeringsplassen noen hundre meter sør for Sarasteinen i Lavangsdalen ligger ca 33 kilometer fra rundkjøringa i Tromsdalen, kjøreturen tar en knapp halvtime.

 

Fra startstedet er det ca 1.4 kilometer i luftlinje til toppen, og med nesten 800 høydemeter som skal gåes er det ikke veldig mange flate meter før du starter stigningen. De første par minuttene av turen går i flate myrpartier før man starter på stigningen.

 

Vi fulgte et steinras opp en bratt liten dal opp mot 500 moh hvor det flater litt ut, mens steinmengden holder seg i det øvre sjiktet videre opp mot 600 moh hvor det blir brattere, vi fulgte en liten bratt renne opp fra steinura. Etter en del klyving i renna kom var resten av turen til ryggen bratt- men grei å gå. Vi kom inn opp ryggen ca 20 høydemeter unna toppen.

 

Toppen har en liten varde og fin utsikt over Lavangsdalen og Tromsdalstinden m.m. Vi fulgte ryggen knappe 50 meter videre nordover for å få litt få litt mer klyving langs en semiluftig egg og et fint fotomotiv.

 

Tilbake på toppen bestemte vi oss for å fortsette opp mot en varde vi så på ryggen mot Smalaktinden. Ca 1 kilometer langs ryggen som var grei å gå mot varden. Vi returnerte ned til skardet før Mellomdaltinden og gikk ned etter ca samme rute.

 

En spennende tur med både litt klyving etter en luftig rygg og litt bratte bakker. Turen er på ca 8 kilometer og ca 1000 høydemeter. Vi brukte ca 3.5 time på turen i rolig tempo.

Mellomdaltinden
Ruten vi gikk
Mellomdaltinden med zoom
Mellomdaltinden like etter start

 

Steinura vi fulgte opp
På ca 500 moh
Renna vi gikk opp
Toppen
Mot Andersdaltinden og Sultinden
Ryggen mot Smalaktinden
Petter på toppen
Den luftige ryggen mot utkikkspunktet
Petter på tur ut mot utkikkspunktet
Henrikstinden i bakgrunnen
Mellomdaltinden fra skardet
Ei ikke alt for folkesky rype
Med Stortinden i bakgrunnen
LIke under varden på 1040
Varden på 1040
Foran det enorme Tverrbotfjellet
Litt tåke og regn på returen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *