Svartnestinden 1214 moh

Svartnestinden er en av de beste utsiktstoppene i Balsfjord og er også et utmerket skifjell. Turen er med på 2018 utgaven av ti på topp i Tromsø og har nå merket rute. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Svartnestinden.

Startstedet ved festhuset på Hestnes ligger ca 10 kilometer fra krysset på Kantornes. Ca 100 meter sør for festhuset er det en stor parkeringsplass. Startstedet er skiltet med Hestnesaksla som har vært med på Balsfjords ti på topp de senere årene.

Fra parkeringen er det god sti og etter en bratt start slaker det litt ut etter rundt en kilometer. Stien følger sørsiden av Hestnesdalen opp til trimpostkassen på Hestnesaksla på rundt 450 moh.

Deretter forsvinner stien gradvis og man følger bekkedalen drøye hundre høydemeter videre før man følger merking. Etter rundt 800 høydemeter med mose og lyng som underlag blir det litt mer stein og grus opp mot toppen.

Vel oppe har du fantastisk utsikt og kan se det meste, bl.a fjellene på  Malangshalvøya, rundt Balsfjorden og Lavangsdalen, Lenviks høyeste, Senjas høyeste, topper på Kvaløya og mange av de spennende toppene på den sørlige delen av Lyngenhalvløya.

Turdata:

Dato: 13 Juli 2018
Distanse: 9,81 kilometer
Høydemeter: 1226
Tidsforbruk: 2:07 (1:13 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Svartnestinden fra Hestnesaksla
Ruteforslag
Parkeringsplassen og starten av stien
Skredtinden og Haugafjellet
Ned Hestnesaksla
Fugltinden
Like under toppen
Mot Lavangstinden og Blåtinden
Snømannen og Andersdalstinden
Mot Durmålsskolten
Stortinden i midten bak
Hestnesaksla
Tindvatnet

Kommentarer

Ett kommentar til “Svartnestinden 1214 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *