Rassavarnibba (Ráššavárnibba) 1060 moh

Ráššavárnibba er en ikke alt for eksotisk topp i Skibotndalen. Rassavarnibba ser simpel ut på kartet, men med en del små stup er det ikke så lett å gå korteste vei. Her er turbeskrivelsen fra turen til Rassavarnibba.

 

Startstedet vi valgte var ved ei avkjøring ved Helligskogvatnet, fra Skibotn er det ca 28 kilometer.

 

Vi fant en rygg med ikke alt for mye busker som vi fulgte i starten, med start på drøye 300 høydemeter tar det ikke så lang tid for man er over skogen. For å unngå alle de små stupene gikk vi omtrent rett østover og ut mot sørryggen som vi nådde på ca 800 moh. Oppe på sørryggen var det like langt i luftlinje til toppen som da vi startet turen en knapp time tidligere.

 

Oppe på ryggen var de siste 3 kilometerne og 250 høydemeterne i top notch viddeterreng veldig lettgått. På turen mot toppen gikk vi å nøt  utsikten nord-og østover mot de ikke alt for eksotiske toppene på vidda. Her er det mange lange turer. På sørsiden av Skibotndalen er toppene litt mer eksotiske, her er bl.a Rihpogaisitoppene som jeg gikk tidligere i sommer fin å hvile øynene på.

 

På topplatået var det en fin varde som trenger litt renovering. Fra toppen ser man Adjit som er den høyeste toppen nord for Skibotndalen utenom Lyngenhalvøya. Returen gikk i vestlig retning for å slippe den lange distansen på turen opp. Men her møtte vi på litt problemer ned en bratt bakke i tett kratt med stein og bregner.

 

Distanden på turen er ca 12 kilometer og man må gå ca 850 høydemeter. I rolig tempo brukte vi ca 3 timer på turen.

 

 

 

Rassavarnibba
Ruten vi gikk. Opp fra sør og ned i nord
Opp mot punkt 957
Ned mot Helligskogvatnet
Mange små stup gjør turen værre enn det ser ut på kartet
Kurt sjekker telefonen med utsikt mot Helligskogvatnet, Rihpojavri og Rihpogaisi
På ryggen fra sør med punkt 957
Rassavarnibbas punkt 1060
Utsikt mot nordøst.
Utsikt mot Kilpisjavri
Ráššanibba 1252 en av viddas godbiter en drøy mil lengre nord
Kurt er fornøyd med å ha kommet seg opp på Rassavarnibba
Demningen ved Rihpojavri
Mot Adjit og Lyngen
Varden har sett sine beste dager. Drømmer om å få 100% stilling som vardereperatør
En diger reinflokk kjøler seg ned i snøen
Den "nye" ruten på returen hadde noen utfordringer
Endelig nede på veien

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *