Lille Piggtinden 1032 moh

Lille Piggtinden ser nærmest ubestigelig ut fra E8 på tur mot Laksvatn fra Tromsø med sitt tommel-lignende utseende. Lille Piggtinden byr på førsteklasses utsikt og steinur. Her er turbeskrivelsen fra en turen vår til Lille Piggtinden.

Jeg har også gått toppen på vinteren.

Startstedet noen hundre meter nord for «Solli» på kartet. Fra Laksvatn er det rundt sju kilometer fra Laksvatn. Det er noen parkeringsplasser langs veien.

Starten av turen går etter en firehjulingvei, før ruten fortsetter etter en hugd trase gjennom skogen. Kanskje den her har stipotensiale på sikt? Etter rundt 300 høydemeter er man ferdig med den åpne skogen og man kan begynne å nyte utsikten over Sørfjorden.

Vi fant oss ei linje der vi kom oss til drøye 600 moh uten å være så alt for mye i steinur. Deretter er det mye ur og  steinene blir større etter hvert som man tar høyde.

Rundt 850 moh blir det brattere og man startet toppstøtet via en renne i vestsiden av toppen. Det er mye løs stein og grus i renna og det er noen partier man må klyve litt. Det er en og anna varde og det er slitasje i terrenget der tidligere besøkende har gått. Det er også «kloremerker» etter stegjern etter vinterbesøk man kan se etter for å finne ruten. Etter hvert forlater man renna og følger ryggen på sørsiden av renna til toppen.

På toppen er det varde og gjestebok. Utsikten er førsteklasses over store deler av Lyngenhalvøya og Tromsø fastland.

Turdata:

Dato: 26. Juli 2020
Distanse: 5,02 kiloemeter
Høydemeter: 1024
Tisforbruk: 1:55 (1:07 opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Lille Piggtinden

 

Ruteforslag
Lille Piggtinden fra start
Lettgått skog
Sørfjorden og Laksvatnet
Mot toppen
Renna over snøflekken
Guhkkesgaisa
Lakselvtindene
Skulvatindene
Piggtinden
Jiehkkevarri
Fugldalsfjellet
De to Sieidetoppene
Toppen fra veien da vi kom ned

Kommentarer

Ett kommentar til “Lille Piggtinden 1032 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *