Hesten er naboen til Segla ved Fjordgård på Senja. Hesten har sti hele veien til topps og er stedet der det imponerende bildet av naboen Segla som det florerer av på nett blir tatt fra. Vi kombinerte turen med naboen Stavelitippen. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Slalombakken i Fjordgård.Fra du kommer til Senja via Gisundbrua er det 53 kilometer til starten av turen. Det er godt med parkeringsplasser her. Dette er også starten av turen til Kongan.

Turen går etter god sti i eller like ved slalåmbakken i Fjordgård og man tar høyde raskt. Når man har brukt opp slalåmbakken dreier ruten opp mot skardet mellom Hesten og Stavelitippen på ca 440 moh. Dette når man etter drøye halvannen kilometer på tur. Deretter er det noen hundre meter etter Hesten sin østre rygg.

På toppen kan man ta det tidligere omtalte bildet av Segla og  ser også Senjas høyeste topp: Breidtinden. Det er gjestebok på toppen.

Etter et raskt toppbesøk returnerte vi ned til skardet og fulgte ryggen til Stavelitippen som har betydelig færre besøk. Vi fulgte vestryggen de ca 6-700 meterne til toppen. Her er det stort sett sti hele veien. Vi returnerte ned til skardet og løp stien ned.

Turdata:

Dato: 30 Juli 2018
Distanse: 5,22 kilometer (2 til Hesten)
Høydemeter: 635 (ca 510 til Hesten)
Tidsforbruk: 1:22 (34 min til Hesten)
GPS-plott fra gps3d.no

Hesten fra Bringneset
Ruteforslag
Starten i slalåmbakken
Hesten til venstre
Fjordgård
Hesten fra skardet
Fantastiske Segla
Mefjorden
Stavelitippen like foran Mats
I skardet igjen
Kongan
Hesten fra Stavelitippen
Segla ser ikke like rå ut herfra
Husøya i midten av bildet

Kommentarer

Ett kommentar til “Hesten 556 moh”

  1. Oppdatert turbeskrivelse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *