Segla 640 moh

Segla er en av de fineste og den desidert mest populære fjellturen på fantastiske Senja. Toppen har i de senere år vært med på Ti på topp i Lenvik og  har veldig god sti til toppen. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Segla.

Segla er også første topp i Sans Senja Skyrace som går over 25 kilometer og 2500 høydemeter fra Fjordgård til Husøya over Segla, Barden, Grytetippen, Keipen, Skarelvfjellet, Tarbergkollen og Riven. Her hadde de beste ca 24 minutter til toppen av Segla.

Startstedet er ved skolen i Fjordgård som ligger 54 kilometer fra Gisundbrua. Her  er det merket og rikelig med parkeringsplasser som også inkluderer en fotballbane.

Fra start tar man høyde umiddelbart mens man følger en skogsvei i retning av Storvatnet. Her kommer du til et kryss og du får valget om du vil gå til Barden som har fått betydelig oppgradert sti siden 2014 eller fortsette til Segla.

Fra «krysset» fortsetter ruten etter veldig god og merket sti opp til Seglas sørrygg på drøye 300 moh. Deretter følger stien ryggen i  relativt bratt terreng til topps. Etter hvert som man tar høyde kan man nyte den fantastiske utsikten mot Mefjorden.

Allerede etter to kilometer  er man på toppen og kan nyte en av fylkets beste utsikter. I nord ser man Hesten og Stavelitippen foran de fantastiske Kongan. I vest ser man mot Senjahopen og fjellene rundt, mens sør byr på en av Senjas fineste skifjell: Store Hesten og Breidtinden som er øyas høyeste topp, mens man i øst ser Grytetippen og Keipen som jeg besøkte tidligere på dagen.

Turdata:

Dato: 16 September 2017
Distanse: 4.11 kilometer
Høydemeter: 599
Tidsforbruk: 58 min (37 min opp og 15 min ned)
GPS-plott fra gps3d.no

Segla
Ruten
Segla og Fjordgård fra Barden
Segla fra starten av skogsveien
Segla fra krysset
Bak ser man Kloppene som fører til Barden
Like før ryggen
Grytetippen foran Keipen
Ryggen
Barden foran Breidtinden
Folksomt
Grytetippen og Keipen
Mot Mefjorden
Toppen
Hesten foran Kongan
Inste Kongen i midten
Senjahopen