Bjørnskartinden 923 moh

Bjørnskartinden er et fint skifjell på Ringvassøya med ei nordøstvendt renne som gir muligheter for bra snø sent i sesongen. Vi kombinerte Bjørnskartinden med Åboralstinden. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Startstedet ved Åborsneset som er utgangspunkt for en tur til den navnløse toppen som blir kalt Rema 1000. Det er en del parkeringsplasser langs veien og det beste er å starte på nordsiden av elven.

Starten av turen går i glissen bjørkeskog på nordsiden av elva i Åbrosdalen som vi krysset på rundt 150 moh. Allerede på drøye 200 moh er man ferdig med skogen og terrenget flater ut inn mot Åborsdalsvatnet på 283 moh. Etter vannet fulgte vi noen spor opp i en ryggformasjon opp mot Åborsdalstindens sørrygg. Det enkleste hadde nok vært å fulgt dalen opp til vatn 500. Etter en rundt 200 bratte høydemeter på skare ble det litt enklere å bevege seg når vi nådde den sørvendte flanken der snøen var mykere.

Vi krysset oss opp mot ryggen som vi fulgte opp til skitoppen. Her er det til tider knappe 40 grader bratt. Vi satt fra oss skiene noen meter under toppen og fortsatte det siste luftige partiet til det høyeste punktet til fots. Fra toppen er det fantastisk utsikt mot Lyngsalpene og man ser også Kågen og Arnøya.

Vi kjørte ned til vatn 500 der vi tok på oss skiene og startet på stigningen til Bjørnskartindan. Vi fulgte en ryggformasjon opp til 600 moh der vi passerte en morenerygg før vi fortsatte opp den nordøstvendte renna. Etter hvert som man tar høyde blir det brattere og den siste biten er drøye 40 grader bratt. Vel oppe i skardet er det en knapp halv kilometer i slakt terreng til det høyeste punktet som byr på fantastisk utsikt.

Undere nedkjøringen kjørte vi ned til vatn 500 i fantastisk snø , før det er en småkupert etappe før nedkjøringen til Åborsdalsvatnet. Deretter fulgte vi nogenlunde oppruten.

Turdata:

Dato: 24 April 2017
Distanse: 12,81 kilometer
Høydemeter: 1352
Tidsforbruk: 3:15
GPS-plott fra gps3d.no

Bjørnskartinden
Ruteforslag
Åborsdalstinden foran Soltinden
Bjørnskartinden
Mot Ullstinden
Åborsdalstinden i sola
Det flate området rundt Åbordalsvatnet
På vei mot sørryggen
Bjørnskartinden
Soltinden foran Mats
Like under toppen
På skitoppen
Rema 1000
Det høyeste punktet
Tilbake på skitoppen
Store Kågtinden
Ned mot vatn 500
Gikk opp renna i midten
Litt booting øverst i renna
Soltinden

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *