Snøtinden 1377 moh

Snøtinden ligger på kommunegrensen mellom Bardu, Narvik og Lavangen. Toppen har en ganske kronglete anmarsj og har neppe mange besøkedene, tross fin utsikt i alle retningene. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Snøtinden.

Startstedet for turen er det samme som til fantastiske Rivtinden ved Lapphaugvatnet som ligger 33 km sør for Setermoen. Det er en enorm parkeringsplass ved E6 og under turen så jeg at det var mulig å parkere ved veien der løypa til Gressdalsvatnet starter.

Starten av turen går etter skogsvei inn mot Stormyra og etter hvert blir etappen over Stormyra en relativt kjip og fuktig affære med et par veldig våte kilometer. På veien opp holdt jeg meg for det meste på vestsiden av elva, mens jeg på returen holdt meg på østsiden som virket bedre, men mulig det skyldes at det er lettere å løpe nedover.

Anmarsjen er på rundt 8 kilometer i flatt og til tider seigt terreng før man begynner å ta høyde opp mot Røddalskardet der turen blir finere og utsikten betydelig bedre. Skardet er på rundt 760 moh og herfra starter en lang bakke opp mot toppen. Den første etappen på rundt 250 høydemeter går uoversiktelig terreng med en del små berg og hyller man må gå sikksakk mellom før jeg nådde snøen på drøye 1000 moh. Resten av biten til toppen går i jevn og uproblematisk stigning til topps.

Fra toppen er det fin utsikt i alle retningene og det mest imponerende synet er naboen Rivtinden i vest og det fine skifjellet Beasettcohkka/Nævertinden i Narvik kommune i sør og Spanstinden som er høyeste toppen i Sør Troms i nordvestlig retning. Man ser også langt inn i Sverige der man kan skimte Kebnekaise i det fjerne.

På returen holdt jeg meg for det meste på nordsiden av Stormyrelva i for det meste løpbart terreng til jeg kom ned på myra. Her krysset jeg elva og siktet meg inn på firehjlingveien jeg brukte på veien opp.

Turdata:

Dato: 22 Juli 2017
Distansen 25,02 km
Høydemeter: 1200
Tidsforbruk: 4:37 (2:41 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Snøtinden
Ruteforslag
Rivtinden og litt av Snøtinden fra parkeringen til stien til Gressdalsvatnan
Sånn her er mesteparten av stien over Stormyra…
På Stormyra. Snøtinden til venstre
Rivtinden
Snøtinden
Stormyrelva
Pinaklene på Rivtinden
Snøtinden og Røddalskardet
På vei opp Røddalsskardet i i fint terreng
Østsiden til Rivtinden som byr på fin skikjøring
Starten av turen opp nordsiden av Snøtinden
Som stort sett var sånn her i drøye 200 høydemeter
Før det åpnet seg på drøye 1000 moh
Utsikt mot Spanstinden
Mot Raudvatnet og Indre Troms
Rivtinden
Nævertinden
Istinden 1455 moh
Retur på mye snø
Ned fra Røddalsskardet
Med litt antydning av reintråkk på andre siden av elva
Stormyra igjen #sukk
Snøtinden og Rivtinden