Festvågtinden 541 moh

Festvågtinden er en av de mest populære toppene i fjellparadiset Lofoten. Festvågtinden ligger like ved Henningsvær som er kjent for sine klatrekurs på sommeren. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Festvågtinden.

Startstedet for turen er ved Festvåg som ligger rundt 20 kilometer fra Svolvær. Det er mulig å parkere noen hundre meter vest for starten av stien.

Jeg startet turen med å løpe noen hundre meter etter veien til stistarten. Her er det sti gjennom stor steinur i starten med piler på steinene der stien følger de store steinen. Etter hvert som man tar høyde blir steinura mindre.

På rundt 300 moh er steinura ferdig og resten av turen går etter sti på gressunderlag opp til toppens nordøstrygg. Herfra er det en en liten spasertur til toppen. Da turen er på 541 høydemeter på rundt 1,3 kilometer etter sti er terrenget bratt hele veien til toppryggen.

Fra toppen kan man nyte en fantastisk utsikt og bildet med trigpunktet med Henningsvær er vel en av de hyppigst brukte bildene fra Lofoten på Instagram?

Jeg returnerte ned sørøstryggen til Heiavatnet på 189 moh før jeg returnerte inn på oppruten. Stien her er av samme kvalitet men med litt bedre utsikt.

Turdata:

Dato: 3 September 2017
Distanse: 2,99 kilometer
Høydemeter: 543
Tidsforbruk: 57 min (34 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Festvågtinden fra start
Ruteforslag
Turen starter med noen hundre meter etter veien
Starten av stien i solid steinur
Utsikt mot Festvåg og parkeringen
Noen på vei ned den alternative ruten langs ryggen
Henningsvær
Litt brattere den siste biten mot toppen
Det høyeste punktet
Henningsvær
Måt Vågakallen