Hoven 367 moh

Hoven er en ukomplisert topp  på Gimsøya i Lofoten.  Hoven har veldig god sti og en enorm utsikt tross sine beskjedne 367 høydemeter. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Hoven.

Startstedet er fra Lofoten Links sin golfbane. De selv omtaler seg ubeskjedent som verdens råeste golfbane og med null erfaring utover minigolf i Piteå får jeg tro på det. Fra Svolvær er det ca 45 kilometer og det er mulig å parkere for 50 kr i forbindelse med golfanlegget.

Turen starter med en kort  og tilnærmet flat etappe på rundt en halv kilometer på sti og grusveg gjennom golfanlegget i slakt terreng i retning av Hovens nordøstre rygg.

Deretter fortsetter turen etter eller i nærheten av nordøstryggen til topps etter veldig god sti. Ganske bratt til 200 moh, et litt slakere parti mellom 2 og 300 moh og brattere igjen den siste biten opp.

Fra toppen har man fin utsikt i alle retningene og med tilnærmet fri sikt mot nord og vest må toppen være særdeles godt egnet som kveldstur og midnattssoljakt.

Om man ser i retning av broen mellom Vestvågøy og Gimsøya har man siktelinje rett mot Festvågtinden og Vågakallen som er av av de mest populære fjellene i Lofoten. I øst ser man Matmora som er avslutningsfjellet i Lofoten Skyrace samt Higravtinden og Geitgallien. Sondre hevdet sågar at han så toppen av nye World Trade Center i vest, noe som dessverre ikke kan bekreftes ved hjelp av Norgeskart sin zoomfunksjon.

Turdata:

Dato: 2 Juli 2021
Distanse: 4 km
Høydemeter: 365
Tidsforbruk: 42 min (22 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Hoven
Ruteforslag
Hoven fra start
I det flate partiet mot nordøstryggen
Golfbanen
Starten av ryggen
Hovsvika
Sondre like under toppen
Hovsundhamn
Matmora i midten
Hivgravtinden som er Lofotens høyeste topp bak til venstre og Geitgallien til høyre
Toppidyll
Sondre i et forsøk på verdensrekord ned fra Hoven
Men ble heftet av Mats som skulle vise han varden 100 meter under toppen
Hoven fra mål