Gieberassa 1031 moh

Gieberassa er vel en av de mer sære toppene selv på vidda i Nordreisa. Jeg «glemte» toppen da jeg var på Beahcegealhaldi i 2011 og fikk meg en tur på knappe fire mil nå. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Gieberassa.

Startstedet for turen er ved Bilto som ligger 42 kilometer fra Storslett. Det er en del parkeringsplasser ved veien i nærheten av Geagujohka der det går en sti på nordsiden av elven.

Starten av turen går etter god sti fra fra parkeringen. Etter at man har tatt noen hundre høydemeter krysser stien elva og fortsetter videre på sørsiden. Etter en start der man tar mange høydemeter slaker det ut på rundt 600 moh. Derfra fulgte jeg en tørrlagt bekkedal i retning av Kjerkevatna. Jeg passerte vannene på nordsiden og siktet meg videre inn mellom punkt 818 og 780.

Da jeg nådde skardet tok jeg ut en ny kurs i retning av krysset mellom Sieddijohka og Giebajohka. Deretter fulgte jeg vestsiden av Gibajohka drøye tre kilometer før jeg krysset elva og fortsatte til jeg nådde elva som kommer ned fra Gieberassa. Da elva skifter retning inn mellom de to toppene gikk jeg direkte mot toppen. Etter drøye 18 kilometer med fint og lettløpt terreng ble det litt meir steinur de to siste kilometerne til det høyeste punktet.

Jeg ble velsignet med tette skyer og kuling på toppen, noe som førte til et svært raskt toppbesøk. På returen løp jeg direkte ned til elva og fulgte den ned til jeg kom inn på oppruten.

Turdata;

Dato: 21 September 2017
Distanse:38.71 kilometer
Høydemeter: 1651
Tidsforbruk: 5:40
GPS-plott fra gps3d.no

Gieberassa
Ruteforslag
Stien
Ned mot Reisadalen
Elvedalen mot Kjerkevatna
Kjerkevatna
På vei mot skardet mellom 780 og 8181
Fra sommer til vinter i skardet
Ved krysset mellom elvene
På vei opp elvedalen til Gibajohka
Krysset elva
Lite vann i elva
Etter mye fint viddeterreng ble det litt stein på slutten
Middels utsikt
Toppen