Lavangstinden 764 moh

Lavangstinden er en fin utsiktstopp i sørenden av Lavangsdalen. Toppen har vært med på Balsfjords ti på topp og har merket rute. Turen er tilnærmet steinfri. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Lavangstinden.

Startstedet ved Storsletta ligger ca fem kilometer vestover fra E8 etter fylkesvei 294. Ved startstedet er det merket rute til Lavangstinden og Snømannen. Det er stor parkeringsplass og en benk om du ønsker en pust i bakken etter turen.

Starten av turen går over et jorde før man fortsetter etter sti gjennom den beskjedne skogen. På rundt 150 moh flater det litt ut over et myrparti før stien fortsetter opp på østsiden av Mølnelva.

På ca 400 moh deler stien seg med Snømannen rett fram og Lavangstinden rett østover med litt dårligere stikvalitet i lettgått lyng. Den siste biten til toppen blir litt brattere, men her er det nesten for godt merket.

På toppen er det gjestebok og hvis man går drøye 100 meter lengre østover mot stupet blir utsikten enda bedre. Her ser man en del av de mest populære toppene i Balsfjorden som Blåtinden, Store Russetinden og Fugltinden.

Turdata:

Dato: 5 Juli 2018
Distanse: 9,51
Høydemeter: 768
Tidsforbruk: 1:44 (1:03 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Lavangstinden fra start
Ruteforslag
Lavangstinden fra myrene
Fugltinden
Snømannen og Andersdalstinden
Blåtinden
Svartnestinden