Doaresgaisa 1099 moh

Doaresgaisa er en grushaug øst for Reisadalen. Toppen er lett tilgjengelig via Doaresdalen og jeg kombinerte den med Cahppescohkka i en tur som er preget av mye steinur. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Startstedet for turen er ved broen over Doareselva. Det er mulighet til å parkere noen biler her. Fra Storslett er det rundt 22 kilometer.

Jeg startet etter veien som er tegnet på kartet, men den beste ruten er å starte direkte fra bruen og følge firehjulingveien som går på nordsiden av elva. Veien følges opp Doaresdalen i slakt terreng og etter ca fire kilometer må elva krysses, dette kan muligens være litt problematisk tidlig på sesongen? Tross at kartet hevder at veien stanser ved elva fortsetter den videre på sørsiden av elva og jeg fulgte den rundt en kilometer til.

Etter en fin start på turen etter vei fortsatte jeg opp nordflanken til Doaresgaisa. Etter hvert ble det fine viddeterrenget byttet ut med ei solid steinur. Det er også ganske bratt mellom 8 og 900 moh før det flater ut den siste biten mot toppen.

Et raskt toppbesøk ble unnagjort før jeg fortsatte sørover i retning av Chappescohkka. Bratt og særdeles løst ned sørsiden til Doaresgaisa før jeg fikk løpt litt mens jeg passerte vatn 766 og 744 på vestsiden. Etter vannene  er det tilbake til steinur  på vei opp til vestflanken til Chappescohkka. Det er jevn stigning opp til varden.

Det er en forferdelig steinur ned nordsiden til Chappescohkka,  før det ble delvis løpbart igjen over dalen og opp og forbi vatn 896. Etter mye tregt terreng økte gjennomsnittsfarten betydelig da jeg passerte høyden forbi vannet og fikk nedoverbakke resten av turen. Løp ned til firehjulingveien i Doaresdalen som jeg traff like øst for høyspenten. En del gjørme og litt småkupert i starten av veien før jeg kom inn på oppruten igjen.

Turdata

Dato: 10 August 2018
Distanse: 26,33
Høydemeter: 1719
Tidsforbruk: 4:56
Gps-plott fra gps3d.no

Doaresgaisa fra Reisadalen
Cahppescohkka
Ned Doaresdalen
Her gikk jeg av veien
Og videre opp i midten av bildet
Videre inn dalen
Herfra ble det mye stein
Toppen
Noen av vannene rundt toppen til Doaresgaisa
Varden i det fjerne
Cahppescohkka fra toppen
Oahpis
Cahppescohkka
Vatn 766 og 744
TIlbake mot Doaresgaisa
Ned mot Store ste
Varpecohkka med militær bygning på toppen
Oahpis til høyre og Riehppegaisa til venstre
Veien min ned
Turens høydepunkt: En rød stein
.
På vei mot Doaresdalen igjen
Ras fra Doaresgaisa