Rørnestinden 1041 moh

Rørnestinden ligger innerst i Kjosen over Lyngseidet og er en av de hyppigst besøkte toppene i Lyngsalpene både sommer og vinter. Rørnestinden har merket rute og fantastisk utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Starstedet for turen er like ved det høyeste punktet på Lyngseidet. Ca 150 meter vest for krysset opp til plastfabrikken og Skytebanen. Det er en ganske stor parkeringsplass her.

Jeg har også vært på Rørnestinden på vinteren. 

Fra parkeringen krysser man Gjerdelva ved hjelp av en bro før god sti fører deg gjennom den tette skogen opp mot vannverket. Herfra går stien i nærheten av elv viddere opp mot Gjerdaksla. På drøye 500 moh slaker terrenget noe ut i rundt en kilometer.

Ved foten av Rørnestinden tar man høyde opp mot en ryggformasjon i fjellet som man deretter følger i nordlig retning. På drøye 750 moh blir den fine stien byttet ut med steinur og ruten er vardet videre til toppen. I Lyngenmålestokk er det ei flott steinur.

På toppen er det gjestebok og fin utsikt mot og spesielt Kjosen med den fine grønnfargen og fjellene over Kjosen som bl.a Store Kjostinden og Tytebærtinden kan beundres.

Turdata:

Dato: 15 August 2015
Distanse:9,73 kilometer
Høydemeter: 977
Tidsforbruk: 1:38 (1:01 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Rørnestinden fra Lyngenhallen
Ruteforslag
På drøye 300 moh er man ferdig med skogen
Lyngseidet
Rørnestinden
På vei opp mot ryggformasjonen
Her er ruten vardet
Videre mot Rørnesfjellet
Kjosen
Tytebærtinden med Trollvasstinden i bakgrunnen
Festningen, Istinden og Store Kjostinden
Har breen i storurda vært mindre?
Rundtinden og Verdens ende
Gjerdaksla
Lyngseidet
Noen reinsdyr foran Store Kjostinden