Lonketinden 848 moh

Lonketinden er en av de høyeste toppene på Sør-Senja og byr på både utsikt og veldig fin sti. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Lonketinden.

Startstedet for turen er like øst for Lonkan og ligger ca 57 kilometer fra Gisundbrua. Startstedet er skiltet ved fylkesvei 221 og man kan kjøre en liten kilometer i retning av Byfjordvatnet før parkeringen.

Starten av turen går i slakt terreng over et myrparti på rundt en halv kilometer i retning av skardet mellom Storfjellet og Lonketuva. Her dreier ruten rett nordover og fortsetter gjennom skogen til man når Lonketuva.

Deretter kan man nyte utsikten om man tar seg tid til å se seg tilbake mens man tar høyde etter en veldig bra sti opp ryggen. På toppen er det postkasse og veldig bra utsikt. Man ser taggene til Kvænan i nordøst, mens man fra sørvest mot sørøst bl.a ser Nona på Grytøya, Drangen på Rolla, Åborstadtinden på Andørja og Løkse og Fakstinden.

Turdata:

Dato: 30 Juli 2018
Distanse: 6,87 kiloemeter
Høydemeter: 826
Tidsforbruk: 1:25 (55 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Lonketinden
Ruteforslag
Vi var ivrig og startet før parkeringen
Lonketinden fra parkeringen
God sti hele veien
Lonketuva og Lonketinden
Toppen fra Lonketuva
Botntinden 755 moh
Okshornet 705 og Oksen 743
Manen 843 bak og Buviktinden nord 798
Taggene på Kvænan helt bak
Botntinden og Blyfjorden