Karltinden 1206 moh

Karltinden er en av de bedre utsiktstoppene på Tromsø fastland og har merket rute til toppen. Karltinden er med i 2019-utgaven av Ti på topp i Tromsø. Jeg var også innom Musnestinden på turen. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Jeg har også vært på Karltinden på ski.

Startstedet for turen er like sør for broen over elva ned Vargedalen. Det er en stor parkeringsplass på vestsiden av veien. Fra Breivikeidet er kjøreturen drøyt åtte kilometer.

Stien starter med et lite kratt og noen myrpartier før den tar seg opp når man begynner å ta høyde på sørsiden av Vargedalen. Jevn bratt stigning til  drøye 600 moh der det flater litt ut. Her blir også stien mindre tydelig, men ruten er godt merket med rødmaling, varder og noen pinner. I det «flate» partiet når man skiltet som marker skillet på stien mot Lavangstinden og Musnestinden rett fram, mens Karltindens rute dreier i nordlig retning.

Fra «krysset» fortsetter ruten i lett steinur med jevn forholdsvis slak stigning til 1100 moh, der man endelig får sett Karltinden for første gang på turen. Varden og postkassen er på det høyeste punktet, mens den beste utsikten får man med å gå hundre meter østover til kanten av stupet. Herfra kan man nyte utsikten mot de fantastiske Lyngsalpene.

På returen løp jeg innom Musnestinden. Jeg fulgte kanten av stupet på østsiden sørover til Musnestinden. Fra skardet mellom Karltinden og Musnestinden gjenstår det rundt 90 høydemeter før du kan skrive deg inn i enda en gjestebok. Bra utsikt her også, men noen knepp ned fra Karltinden.

Ned fra Musnestinden brukte jeg snøfeltene i sørlig retning og ned mot oppruten som jeg nådde på ca 850 moh. Deretter fulgte jeg stien ned.

Turdata:

Dato: 23 Juli 2019
Distanse: 10,6 kilometer (4,65 til Karltinden)
Høydemeter: 1121
Tidsforbruk: 2:14 (1:16 til Karltinden og 20 min mellom toppene)
GPS-plott fra gps3d.no

Karltinden fra Musnestinden
Ruteforslag
Ruten følger høyresiden av elva opp Vargedalen
Stormheimfjellet
Lavangstinden
Karltinden
Varden
Mot Jiehkkevarri
Mot de spisse tindene på den nordlige halvdelen av Lyngsalpene
Inn Kjosen
JIehkkevarri
Musnestinden
Musnestinden
Ullsfjorden
Jiehkkevarri
Store Fornestinden
Sultinden og Tyttebærtinden
Trollvasstinden i midten