Rombakstøtta 1230 moh

Rombakstøtta eller Tøttatoppen er et kjent landemerke over Narvik og er en av de mest populære fjellturene i området. Under turen til Narvikingenes byfjell var vi også innom Beisfjordtøtta og Jiehknanjunni. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved veiens ende ved kraftverket i Narvik på rundt 200 moh. Det er flere parkeringsplasser langs Reinveien.

Den første delen av turen går etter grusvei før det blir firehjulingvei videre i retning mot Forsnesvatnet. Etter rundt 4,5 kilometer på 600 moh deler stien seg mellom Forsnesvatnet og Rombakstøtta. Stien krysser bekken i Tøttadalen og fra 700 moh blir det mye stein resten av turen.

Man fortsetter i en liten dal til 800 moh før ruten dreier nordover forbi en liten knaus foran Isvatnet i stor og grov steinur. Herfra er stien vekselsvis vardet og rødmerket videre mot Rombakstøttas sørøstlige rygg. Den siste biten går langs ryggen og har to partier med litt klyving for man står på toppen og kan nyte utsikten over Narvik.

Vi returnerte ned til 700 moh, der ruten til Beisfjordtøtta skiller seg fra stien til Rombakstøtta. Her er «stien» ikke like tydelig, men det er merket videre. Etappen til Beisfjordtøtta starter med ei bratt stigning på rundt 400 høydemeter langs nordryggen før det slaker litt ut rundt 1100 moh. På 1200 moh er det et flatt parti på en drøy kilometer før man starter på den siste stigningen mot Beisfjordtøtta som er brattere igjen.

Fra toppen av Beisfjordtøtta er det fantastisk utsikt mot øst og de mange bredekte fjellene i Narvikområdet. Da det bare var 150 høydemeter og en drøy kilometer ekstra for å få med oss Jieknanjunni stakk vi innom den på vei ned. Vi rundet sørvestryggen og gikk rett opp til toppen, før vi siktet oss inn på oppruten som vi fulgte ned til startstedet igjen.

Turdata

Dato: 8 August 2019
Distanse: 24,55 Kilometer (8,3 til Rombakstøtta og 8,6 til Beisfjordtøtta)
Høydemeter: 2024
Tidsforbruk: 5:14 (1:32 til Rombakstøtta)
GPS-plott fra gps3d.no

Rombakstøtta
Ruteforslag
Starten ved minikraftverket
Tøttatoppen
Fra rundt 700 moh blir det rikelig med stein
Like før ryggen
I det første klyvepartiet
Jieknanjunni
Isvatnet
Utsikt mot fjellene i Skånland
Godt med folk på fjellet en torsdagskveld
Her startet vi på stigningen mot Beisfjordtøtta
Rombakstøtta
Beisfjordtøtta fra starten av det slake partiet
Toppstøtet
Beisfjord
Jieknanjunni
På vei opp til turens siste topp
Beisfjordtøtta
Tøttatoppen

 

Like før mål