Skjomtinden (Sovande dronning) 1575 moh

Skjomtinden eller Sovande dronning er en av de mest populære fjellturene rundt Narvik. Skjomtinden har merket rute og byr på førsteklasses utsikt. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Nervatnet. Det er en del parkeringsplasser i vestenden av vannet og kjøreturen fra Narvik er rundt 19 kilometer.

Den første par hundre meterne av turen går i forbi Nervatnet før man begynner å ta høyde etter en veldig god sti i retning av Peppartuvvatnet. På knappe 600 moh deler stien seg og stien til Skjomtinden dreier mot Litletindens nordrygg.

Man passerer Liltetinden på vestsiden før ruten dreier opp mot ryggen mellom Litletinden og Skjomtinden på rundt 1050 moh. Etter en start med lite stein blir det mye stein videre mot toppen. Ruten følger Skjomtindens nordrygg til 1200 moh, før man fortsetter i fjellets vestside i hundre høydemeter i grov steinur. Den siste biten opp går i grus og lett steinur mellom toppene.

Vel oppe kan du nyte en førsteklasses utsikt og man kan se bl.a Kebnekaise som er Sveriges høyeste topp og Møysalen. Peakfinder hevder til og med at man kan se Store Lenangstinden som er 19 mil unna.

Vi returner samme vei med en liten avstikker innom Litletinden. Da fulgte vi ryggen og fant en vardet rute ned mot stien igjen.

Turdata

Dato: 10 August 2019
Distanse: 13,01 kilometer
Høydemeter: 1429
Tidsforbruk: 2:52 (1:39 opp)
GPS-plott fra gps.3d.no

 

Skjomtinden fra start
Ruteforslag
I starten av turen ved Nervatnet
Veldig god sti gjennom skogen
Narvik
Rånkeipen som vi besøkte dagen før
Litletinden
Like under toppen
Breen og sørrtoppen på 1558 moh
Mats spurter inn til en sterk andreplass
Beisfjordtøtta og Rombakstøtta
Mot Narvik
Rånkeipen og Sipmolvarri
Frostisen
Mot Litletinden
På vei mot Litletinden
Skjomtinden fra toppen
Ned fra Litletinden mot stien