Rødtinden 470 moh

Rødtinden er sannsynligvis det mest populære skifjellet på Kvaløya sammen med Finnlandsfjellet eller Akselkollen som jeg også besøkte. Her er turbeskrivelsen fra turen min.

Jeg parkerte ved Storelvahallen der det er godt med parkeringsplasser. Det er også mulig å parkere ved Storelva skistadion. Fra Kvaløybrua er det knappe fem kilometer. På ruten fra Storelva skistadion har Kilian Jornet den respektable tiden 17 mintt og 30 sekunder om du vil teste formen mot verdens beste.

Med ruten fra Storelvahallen siktet jeg meg inn på den fine skiløypa på  Storelva. Denne fulgte jeg til Storelva før jeg begynte å ta høyde opp mot Rødtinden etter en knapp kilometer uten å ta noe særlig høyde. Herfra stiger det jevnt til toppen og man tar rundt 400 høydemeter på ca 1,7 kilometer. Like før toppen er det et litt brattere parti før man kan nyte utsikten mot toppene rundt Ersfjorden og byfjellet Tromsdalstiden.

Jeg kjørte ned en litt brattere rute mot Storelvdalen. Nede ved lysløypa tok jeg på skifellene igjen ved skibrua over Storelva og fortsatte rundt en kilometer østover etter lysløypa før jeg startet på stigninga til Finnlandsfjellet.

Fra lysløypa gjenstår det rundt 430 høydemeter på ca 1,7 kilometer før man er ved værstasjonen på Finnlandsfjellet som blir det naturlige snupunktet da det blir veldig slakt det neste partiet før Kjølen. Starten av Finnlandsfjellet er marginalt brattere enn Rødtinden før terrenget er nokså likt naboen.

Returen gikk etter samme ruten ned til lysløypa før jeg tok en direkterute ned til parkeringen. Dette er oppruten til de som «bare» går Finnlandsfjellet.

Turdata

Dato: 7. November 2019
Distanse: 8,68 Kilometer (2,6 til Rødtinden og 2 til Finnlandsfjellet)
Høydemeter: 920 (440 til Rødtinden og 470 til Finlandsfjellet)
Tidsforbruk: 1:29 ( 33 min til Rødtinden og 29 fra lysløypa til FF)
Gps-plott fra gps3d.no

Rødtinden fra Storelva stadion
Ruteforslag
Finnlandsfjellet fra Storelva stadion
På vei mot Storelvadalen
Topphenget som er litt brattere
Litt skrøning og peking på toppen
Finnlandsfjellet
Mot Tromsø
Ned mot Storelvdalen
Her kommer ruten til Finnlandsfjellet opp fra Storelva
Folksomt
Håkøya
Storsteinnestindan
Tromsdalstinden