Finnlandsfjellet 501 moh

Finnlandsfjellet eller Akselkollen som den også kalles sammen med naboen Rødtinden må være blant landets mest brukte skifjell. Finnlandsfjellet er med fornuftig rutevalg uten partier over 25 grader. Her er turbeskrivelsen fra turen vår til Kvaløyafavoritten Finnlandsfjellet.

Startstedet for turen er ved parkeringen ved Storelvahallen eller skistadion på Storelva der det er rikelig med parkeringsplasser.

Fra start er det en slak etappe på rundt en halv kilometer fra skistadion og opp mot Øvre Storvollen der stigningen starter. Etter 30 høydemeter krysser man lysløypa og skrår bittelitt østover for å komme seg unna de bratteste partiene.

Fra man når høyspenten går ruten videre tilnærmet i luftlinje i jevn stigning til værstasjonen, som er det naturlige snupunktet på Finnlandsfjellet om man starter fra Storelva. Man kan om ønskelig fortsette videre til Stor-Kjølen i en etappe på rundt fire kilometer i slakt terreng.

Vi fulgte ca samme ruten ned og snudde fra lysløypa på en tur nummer to. Fra lysløypa er det ca 430 høydemeter fordelt på 1,7 kilometer.

Dato: 19 Februar 2021
Distanse: 4,6 kilometer
Høydemeter: ca 480
Tidsforbruk: 45 minutter (35 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no
Gikk to turer på gps-plottet

Finnlandsfjellet like etter start
Ruteforslag
Greit trafikkert her i det siste
Mot Håkøya og Malangen
Storsteinnestinden til venstre og Buren, Styrmannen, Store Hollenderen og Skamtinden til høyre
Værstasjonen som er det naturlige snupunktet
Videre mot Kjølen
Tromsdalstinden
Storelvahallen i midten

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *