Reinebringen 448 (666) moh

Reinebringen er en av de mest besøkte toppene i Lofoten og i høysesongen tar over 1000 stykker daglig turen opp sherpatrappen for å nyte utsikten over fantastiske Reine. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved Reine i Lofoten og vi parkerte ved parkeringsplassen ved Reinehalsen. Her er det rift om plassene i høysesongen. Det er også en del parkeringsplasser ved broen over Djupfjorden en drøy kilometer lengre sør.

Turen starter med rundt 700 meter etter asfalten på gammelveien på utsiden av Ramsviktunellen. Deretter fortsetter turen videre etter sherpatrappen som ble startet bygd i 2016. Trappen er rundt 900 meter lang, har 1566 trappetrinn og tar deg knappe 400 høydemeter opp mot Reinebringen. Den siste biten under toppen mangler trapp og består av bratt sti før du kan nyte utsikten og ta et av de mest populære instagrambildene fra Lofoten.

Vi fortsatte videre mot det høyeste punktet på Reinebringen som ligger en drøy kilometer lengre vest. Her er den første etappen grei, før det er litt lett klyving i det ryggen dreier nordover. Fra det høyeste punktet kan du nyte utsikten litt mer alene enn på «turisttoppen».

Turdata

Dato: 5 Juli 2020
Distanse: 5,55 (ca 1,7 kilometer til turisttoppen)
Høydemeter: 774 (460 til «turisttoppen»)
Tidsforbruk: 1:26 (45 opp til høyeste punkt og ca 25 til punkt 448)
GPS-plott fra gps3d.no

Reinebringen med huset fra Sakrisøy fra TV-serien Twins
Ruteforslag
Fra broen over Djupfjorden. Trappa til høyre i bildet
Starten på utsiden av tunellen
Den siste biten som manglet trapp
Ramsvik
Stien videre
Høyeste punktet
En teltende fotograf
Ned mot «turisttoppen»
Djupfjorden
I partiet med litt lyving

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *