Ryten på Moskenesøya er en av de mest besøkte toppene i Lofoten og er fjellet der man kan se folk som kjemper for livet hengende i en stein over Kvalvikstranda. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedene for turen er enten ved Medvoll eller Innersand. Med minimal research på forhånd gikk vi for Medvoll som ligger ca 37 kilometer sør for Leknes. Her er det parkeringsavgift.

Starten av turen går etter sti over et jorde til man runder nordryggen til Børa 211 moh, deretter er det en liten kilometer skogsvei opp til Einangen mellom Børa og Ryten på rundt 130 moh.

Ruten fortsetter etter god sti på sørsiden av punkt 290. Her er det lagt ut kjetting(!) på de «verste» partiene. Stien er kloppet over de fleste myrpartiene og etter noen få flate meter i nærheten av Forsvatnet starter man på topphenget på rundt 300 høydemeter.  Her er det jevn stigning til toppen og fin utsikt mot den populære Kvalvikstranda. Om man heller ønsker å besøke Kvalvika kan man ta av ved Forsvatnet og følge sti ned.

Steinen alle henger på er helt sør på toppen, mens det høyeste punktet er noen hundre meter lengre nord. Her er det varde og fin utsikt i alle retningene. Etter et raskt besøk på det høyeste punktet stilte vi oss i bildekø, fikk tatt bilde og jogget ned etter samme ruten.

Turdata

Dato: 5 Juli 2020
Distanse: 8,01 kilometer
Høydemeter: 568
Tidsforbruk: 1:20 ( 44 min opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Ryten fra Kvalvikstranda. Foto: Malin Engelien Røise
Ruteforslag
Starten av turen
Sandbotnen
Tilrettelagt med kjetting
Arja foran Kvalvikstranda
Folksomt
Ei lita kø for Instagrambilde
Arja foran Amerika og Fuglhuken
Obligatorisk hengebilde

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *