Blåfjellet 776 moh

Blåfjellet eller Davit Geađgečochkka ligger over Kroken og har fin utsikt mot Tromsø og Kvaløya. Vi tok en rundtur der vi startet i Kroken og kom ned via Krokvatnet med besøk på Rundfjellet og Blåmannen på veien. Her er turbeskrivelsen fra turen vår.

Startstedet for turen er ved snuplassen for buss øverst i Malmveien. Vi parkerte langs veien.

Det er en del alternativer for turen og det mest vanlige er nok å gå opp stien ved Hømmerelva eller via Krokvatnet som vi brukte på returen.

Vi valgte stien som går rett opp fra Kroken. Fra snuplassen løp vi opp til lysløypen som vi fulgte 400 meter nordover til en bro. Herfra går det en fin sti opp gjennom skogen og til den merkede ruten fra Hømmerelva som vi fulgte videre. Gjennom skogen er det ganske bratt før det slaker ut når man er over skogen.

Vi passerte en stor varde like før vi kom inn på den merkede stien på ca 400 moh. Ruten går i sørøstlig retning  og vi fulgte den til ca 650 moh, der vi forlot stien for å få med oss Rundfjellet også. Her gikk vi i luftlinje mot toppen i fast steinur. På Rundfjellet er det fin utsikt i alle retningen og en stor varde.

Blåfjellet ligger en knapp kilometer videre i sørøstlig retning og vi løp korteste vei mellom toppen. Her er det ca 80 ekstra høydemeter før vi sto på toppen av Blåfjellet og turens høyeste topp.

Blåmannen ligger en drøy kilometer videre i samme retning og har samme underlag og antall høydemeter.

Fra Blåmannen siktet vi oss inn på den merkede ruten til Skarvassbu fra Kroken. Her er det også stort sett steinur til vi nådde stien. Det er en trimpostkasse på ca 500 moh, der ruten dreier ned mot Korkvatnet. Vi fulgte den merkede stien til Krokvannet og deretter til trykkbassenget.

Turdata

Dato: 28 September 2020
Distanse: 12,82 kilometer (ca 4,6 til Blåfjellet fra Kroken)
Høydemeter: 879
Tidsforbruk: 2:11
GPS-plott fra gps3d.no

Ruteforslag
Starten av stien fra lysløypa
Mot nordspissen av Tromsøya
Her kom vi inn på den merkede ruten
Her gikk vi av stien til Rundfjellet og opp til Blåfjellet
Toppen av Rundfjellet
Mot Blåfjellet
Tilbake mot Rundfjellet
Storfjellet på Breivikeidet
Tromsdalstinden
Toppen av Blåmannen
Tilbake mot Blåfjellet
Skarsfjellet foran Tromsdalstinden
Mot Tromsø
Inne på stien til Skarvassbu
Ved postkassen over Krokvatnet
Krokvatnet

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *