Per Karlsatinden 1036 moh

Per Karlsatinden er en av de mest populære fjellturene i Bodøområdet. Turen er merket og har god sti i tillegg til finfin utsikt i alle retningene. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Per Karlsatinden.

Fjellet er oppkalt etter reindriftssamen Per Gustav Karlson aka Per Karlsa. På 1800-tallet fant han en flokk bortkomne sauer i skardet mellom Rundtinden  (toppen i sørøst) og Per Karlsatinden.

Løpet Børvasstindan classic går rundt tinderekka med Falkflogtindan/Børvasstindan, der Per Karlsatinden er den nordligste.

Starten av turen er fra den store parkeringsplassen ved Mølbukta. Fra rundkjøringen i Løding er det ca 23 kilometer. Starten av stien er merket.

Turen starter etter  tydelig sti på østsiden av Mølnelva. Stien har litt røtter i starten før den blir lettere å gå på etter hvert. På knappe 300 moh dreier stien litt østover og følger en ryggformasjon til man er over skogen på knappe 400 moh.

Deretter fortsetter stien på vestsiden av punkt 707 og videre på vestsiden av Legdknubben. Her er det et parti på hundre høydemeter som går stort sett etter sva. Etter svapartiet slaker det ut og man sikter seg inn på vestsiden av Per Karlsatinden.

De siste drøye hundre høydemetrene blir brattere igjen og etter stigningen i vestflanken kan man utnytte utsikten fra toppen. Her fra ser Småtindan i sørvest fantastisk ut og i nord ser man Steigtinden som jeg besøkte dagen etter.

På returen gikk jeg innom Legdknubben, før jeg returnerte ned på stien og løp ned.

Turdata

Dato: 26 Juli 2021
Distanse: 7,37 kilometer
Høydemeter: 1045
Tidsforbruk: 1:50 (1:04 opp)
Gps-plott fra gps3d.no

Per Karlsatinden fra Legdknubben
Ruteforslag
Starten av stien
Den firkantete Steigtinden
Stortinden 707 i midten
På svapartiet under STortinden
Per Karslatinden i midten
Per Karlsatinden
Legdknubben
Den siste biten mot toppen
Utsikt mor vest
Tinderekka med Børvasstinden eller Falkflogtindan
Småtindan i midten
Inn Åselidalen

På vei inn i tåka

 


Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *