Steigtinden 793 moh

Steigtinden ligger i Sjunkhatten nasjonalpark og er en av klassikerene i Bodømarka. I tillegg til fin utsikt byr også Steigtinden på et vindu eller hull rett gjennom fjellet som kan gi deg noen likes på Instagram. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Steigtinden.

Startstedet for turen er fra grendehuset på Skau. Her er det en stor parkeringsplass og frivillig parkeringsavgift på 30 kr til 695736 til Norsia grendehus. Distansen fra Bodø er ca 18 kilometer.

Fra start følger man en grusvei og ender i et boligfelt etter noen hundre meter. Deretter fortsetter man på sti og delvis grusvei til Skau sitt vannverk. Etter en slak start på turen blir det brattere gjennom skogen og opp til Skauskaret på drøye 400 moh. Etappen hit har veldig god sti og det er postkasse i skaret. Her kan man velge om man vil til Skautuva i sørvest eller Steigtinden i nordøst.

Fra skaret er stien litt mindre tydelig, men er merket og så lenge man følger Tonfjellet er det ikke mye som kan gå galt uansett.  Etappen langs Tonfjellet er småkupert og på rundt tre kilometer inn til foten av Steigtinden.

Det er ganske bratt de siste 200 høydemetrene til toppen av Steigtinden og stien blir bedre igjen opp til toppen.  Her er det gjestebok og fin utsikt i alle retningene. Man ser bl.a. Mjelletraversen og Per Karlsatinden. Turens høydepunkt er vinduet i fjellet og det når man ved å følge ryggen drøye 200 meter sørover. Fra vinduet går det sti på skrå ned mot den man går for å komme til toppen.

 

Turdata

Dato: 27 Juli 2021
Distanse: 11,76 kilometer
Hødyemeter: 842
Tidsforbruk: 2:20 (1:20 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Steigtinden
Ruteforslag
Starten fra bygdehuset på Skau
God sti med merkede pauseplasser
Landegode
Postkassen mellom Skautuva og Steigtinden
Etter hvert kom Steigtinden til syne
Steigtinden
Utsikt mot Skautuva og ryggen jeg gikk opp
Utsikt mot nordøst fra toppen
Mjeldefjellet
Fulgte ryggen sørover til hullet
Uten akutt motlys kunne jeg ta noen bilder av Steigtinden på returen

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *