Riidavarri 801 moh

Riidavarri er en enkelt fjelltur i Lyngsalpan med fin utsikt og god sti gjennom skogen. Turen er også tilnæmet steinfri. Her er turbeskrivelsen fra turen min til Riidavarri.

Startstedet for turen er Steindalen som ligger ca 16 kilometer fra Oteren. Det er en stor parkeringsplass på nordsiden av Steindalselva i forbindelse med turen til Steindalsbreen. Dette er også startstedet for turen til Rastebyfjellet som også er en steinfri «Lyngentur».

Stien starter ved ei høy mast på sørsiden av elva og en veldig god sti tar deg gjennom skogen og opp mot Njunni. Det er et par bratte parti på stien mellom 200 og 300 moh og mellom 400 og 450 moh. Over skogen kan man nyte utsikten over Storfjorden.

Fra Njunni slaker det ut og det er god sti videre til Langvatnet (617 moh). I veldig lettløpt terreng fortsatte jeg på nordsiden av Langvatnet og videre mot Imajavri (673 moh) der jeg møtte noen lokale fiskere. Etter å ha løpt hele lengden til Imajavri dreide jeg rett sørover i en småkupert kilometer til det høyeste punktet til Riidavarri.

Her er det fin utsikt over Storfjorden mot f.eks. Horsnesfjellets nordtopp som jeg besøkte tidligere i sommer og den fantastiske Otertinden.

Jeg returnerte en mer direkte rute mot Langvatnet. Her er det litt kortere, men ganske mye mer stein. Anbefaler ruten jeg gikk opp selv om den er litt lengre.

Turdata

Dato: 3 August 2021
Distanse: 13,37 kilometer
Høydemeter: 936
Tidsforbruk: 2 timer (1:15 opp)
GPS-plott fra gps3d.no

Riidavarri
Gikk opp rød og ned blå rute. Rød anbefales
Stien
Falsnestinden i midten
Rastebyfjellet
Gaskacohkka
Steindalstinden
Stien opp mot Langvatnet
Starten av Langvatnet
Hylla foran Imajavri
Imajavri og Steindalstinden
Toppen av Riidavarri
Dalbotn over Elvevoll
Steindalstindene
Otertinden bak til venstre
Hornesfjellet og Hatten
Skibotn sentrum bak Falsnes
Løp direkte ned mot laveste punkt her. Ble ganske mye mer stein
Langdalstindene eller Guhkkesgaisa
Reinflokk på løpetur
Langvatnet
Steindalselva og Gaskacohkka